Palo Alto introduceert Prisma SASE

Palo Alto Networks

Palo Alto combineert Prisma Access en Prisma SD-WAN in een nieuw geïntegreerd cloudproduct: Prisma SASE.

Palo Alto lanceert Prisma SASE. Dat is een nieuwe oplossing die bestaande functionaliteit van de beveiligingsspecialist combineert in een clouddienst. Prisma SASE is gebaseerd op Prisma Access en Prisma SD-WAN.

SASE

SASE, kort voor Secure Access Service Edge, verbindt satellietkantoren met het bedrijfsnetwerk en bedrijfstoepassingen via de cloud. In een traditioneel WAN-netwerk lopen alle verbindingen via een centraal datacenter, wat connectiviteit met het internet en cloudtoepassingen bemoeilijkt. SD-WAN lost dat probleem deels op door het WAN-netwerk te virtualiseren en verbindingen voor cloudtoepassingen niet langs het datacenter te sturen.

lees ook

Wat is SASE en is het beter dan SD-WAN?

Met SASE loopt de netwerkconnectiviteit van satellietkantoren standaard langs de cloud, waar toegangsbeheer en beveiliging geïntegreerd zit als dienst. Zo hoeven bedrijven dat aspect van de netwerkbeveiliging niet meer lokaal te installeren.

Totaaloplossing

In het geval van Palo Alto zorgt de Prisma SD-WAN-component voor de netwerkverbinding en Prisma Access voor de cloudgebaseerde toegangsbeveiliging. Prisma SASE bevat verder zero trust-functionaliteit, een cloud access security broker, geïntegreerde firewall as a service en een cloud secure gateway. Al die componenten maken dat Prisma SASE een volwaardige SASE-oplossing is: een relatieve zeldzaamheid in de markt.

Hardware

Palo Alto combineert de lancering van Prisma SASE met een hardware-onderdeel: de ION 1200. Dat is een SD-WAN-toestel met geïntegreerde 5G-capaciteit. Klanten kunnen het ding gebruiken om satellietkantoren snel met het netwerk te verbinden. De 5G-functionaliteit kan in een active/active-context dienst doen als redundante verbindings-optie ter aanvulling van traditioneel bekabeld internet.

Palo Alto Prisma SASE komt nog met CloudBlades-integratie, waaronder ondersteuning voor ServiceNow, Microsoft Teams en Zoom. CloudBlades is een platform dat API’s biedt voor de integratie van verschillende clouddiensten zoals bovengenoemde.

Prisma SASE is beschikbaar vanaf 30 september. Het ION 1200-toestel komt op 31 oktober naar de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home