Opensource paswoordmanager Bitwarden haalt  100 miljoen dollar op

Bitwarden heeft in een investeringsronde 100 miljoen dollar opgehaald. Met de extra centen wil de opensource paswoordmanager het bedrijf concurrentieel houden.

De investeringen zijn nodig om de groei van het bedrijf te verzekeren en de concurrentie aan te gaan met 1Password en andere aanbieders. Voor het Californische bedrijf is het de eerste (officiële) kapitaalsinjectie sinds de opstart in 2015. De investeringsronde werd in goede banen geleid door PSG, niet de voetbalploeg maar uiteraard wel de organisatie die softwarebedrijven helpt met groei door kapitaalsverhogingen. Ook Battery Ventures, dat jonge ondernemingen en managementteams ondersteunt, springt mee in de dans.

Gratis en betalende diensten

Bitwarden maakt het net als de concurrenten eenvoudig voor klanten om sterke paswoorden te genereren en die op te slaan in een beveiligde digitale kluis. De paswoordmanager heeft gratis en betalende versies in de aanbieding. Bij de gratis dienst krijgen gebruikers beperkte paswoordopslag over verschillende platformen heen. Dit is in hoofdzaak prima voor particulieren die hun paswoorden veilig willen beheren.

Voor bedrijven heeft Bitwarden meer uitgebreide, en dus ook betalende diensten. Die omvatten onder andere toepassingen zoals de Single Sing-on (SSO) en identiteitsmanagement. Het grote verschil met veel concurrenten is dat Bitwarden gestoeld is op opensource code. Daardoor kunnen bedrijven en door veiligheid gepassioneerde gebruikers gemakkelijk de code inspecteren en zelfs feedback geven.  

Vertrouwen van PSG en Battery Ventures

Bitwarden voert de kapitaalsinjectie door om het hoofd te bieden aan de groeiende markt en de stevige concurrentie. Het vertrouwen in de opensource paswoordmanager is groot bij de investeerders. “Onze investering in Bitwarden geeft ons vertrouwen weer dat de markt voor paswoordmanagers klaar is voor aanzienlijke groei. Dat komt onder andere door de stijging van online accounts en de groeiende veiligheidsoverwegingen door hybride werkomgevingen”, zegt PSG directeur Tom Reardon in een persbericht.

Met de extra centen plant Bitwarden investeringen en nieuwe producten zoals secrets management, iets wat concurrent 1Password vorig jaar al toepaste. “De timing voor de investering is perfect omdat we nu sterk groeien. Dit levert extra kansen op voor ontwikkelaars, paswoordvrije technologieën en authenticatie. En nog belangrijker, we zetten volop in om onze gebruikers voor lange tijd te dienen”, aldus CEO van Bitwarden Michael Crandell.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home