1Password lanceert functie om bestanden en documenten veilig te delen

1Password maakt het mogelijk om bestanden en documenten te delen via een link. Het handige aan de functie is dat de ontvanger zelf geen account moet hebben op de wachtwoordmanager.

De deelfunctie Psst! van 1Password wordt uitgebreid. Documenten en bestanden die in de virtuele omgeving staan opgeslagen, kunnen nu ook veilig worden doorgestuurd.

Met Psst! werd het mogelijk om wachtwoorden veilig te delen. De functie lanceerde in november. Met de functie genereren gebruikers eenvoudig een link die ze zelf kunnen doorsturen. Het is mogelijk een periode te kiezen waarin de link geldig blijft, gaande van een uur tot dertig dagen.

Net als bij het delen van wachtwoorden, hoeft de ontvanger van de link geen 1Password-account te hebben. Heeft de ontvanger wel een account, dan kan deze persoon de gekregen documenten hier opslaan.

In de afbeelding hieronder zie je hoe een gebruiker zonder 1Password-account de link te zien krijgt. In de blog van het bedrijf wordt beschreven welke stappen je moet volgen om een document te delen.

Bron: 1Password

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home