Microsoft Defender wordt binnenkort standaard geïnstalleerd

Microsoft defender

Microsoft 365-abonnees krijgen binnenkort Windows Defender te zien als nieuwe applicatie op hun Windows-pc, ongeacht of ze daar nu om vragen of niet.

Vandaag worden Windows 10 en Windows 11 standaard voorzien van een applicatie genaamd Windows Security. Deze antivirusoplossing levert prima werk, maar met Microsoft Defender heeft de fabrikant een oplossing in huis die uitstekend scoort in de halfjaarlijkse AV-TEST antivirusronde.

Ondanks dat je Defender binnen de Microsoft Store kan downloaden, wil de technologiegigant de software naar zo veel mogelijk gebruikers uitrollen. Daarom gaat het de software voor alle Microsoft 365-abonnees binnenkort standaard installeren volgens Neowin.

Microsoft maakt melding dat het vanaf eind februari start met de omslag. Wie een nieuwe installatie uitvoert, krijgt vanaf dan automatisch Defender erbij zonder dat je kan kiezen. Heb je al een computer met een actief Microsoft 365-account? Dan mag je binnenkort via een Office Update-ronde automatisch Microsoft Defender als nieuwe applicatie verwelkomen.

Om de applicatie ook te gebruiken, moet je eerst inloggen met je Microsoft 365-gegevens. Je hoeft dat trouwens niet verplicht te doen. De standaard Windows Security-oplossing werkt doorgaans prima. Microsoft Defender is daarentegen wel handig in situaties wanneer je het op meerdere toestellen hebt geïnstalleerd. Je krijgt dan een handig dashboard te zien met al je toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home