Microsoft Authenticator krijgt back-up-functie via cloud

De Authenticator-app van Microsoft voor Android krijgt back-up-functionaliteit mee via de cloud. ZO blijven je accounts behouden wanneer je van toestel wisselt.

De Microsoft Authenticator-app is een applicatie van Microsoft die tweefactorverificatie eenvoudig wil maken wanneer je inlogt op verschillende belangrijke accounts. Het idee daarachter is dat je inlogt op bijvoorbeeld Dropbox of Google en vervolgens een melding krijgt op je telefoon via de app. Met vingerafdruk geef je snel aan dat je bent wie je bent, waarna het inloggen veilig wordt afgerond. Met de app is het mogelijk om voor verschillende diensten komaf te maken met wachtwoorden.

Back-up

Microsofts applicatie was vooralsnog toestelgebonden. Wisselde je van telefoon, dan moest je alle accounts in de Authenticator-app opnieuw toevoegen. Daar komt nu verandering in. Androidgebruikers van de app krijgen voortaan toegang tot een back-up-functie. Die kan je activeren via het instellingenmenu. Wissel je van toestel, dan kan je via datzelfde menu een herstelprocedure starten en vlot verder werken met de app.

Apps zoals de Authenticator beloven het inlogproces veiliger te maken. Niet alleen bieden ze de extra veiligheid van een fysieke sleutel (de telefoon), ze maken bovendien gebruik van biometrische authenticatie. Wachtwoorden zijn als beveiligingsmethode een stuk minder veilig. Met unieke en complexe exemplaren die voldoende lang zijn, is er geen probleem. In de praktijk gebruiken veel mensen dezelfde te korte wachtwoorden voor meerdere diensten, met alle gevolgen van dien.

Gerelateerd: Microsoft bestempelt verplicht veranderen wachtwoord als risico

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home