IBM en Cohesity lanceren samen nieuw aanbod voor gegevensbescherming

IBM

IBM en Cohesity slaan de handen ineen om een nieuw platform voor gegevensbescherming te lanceren: Storage Defender. Het platform combineert de functies van vier verschillende producten. 

Met Storage Defender kunnen bedrijven back-ups van hun gegevens maken en deze herstellen na bijvoorbeeld een ransomware aanval. Ook kan het platform binnen enkele minuten bestanden herstellen, waar volgens IBM en Cohesity zonder het programma uren of dagen voor nodig zou zijn. 

Storage Defender bevat verschillende artificiële intelligentie-functies en werkt met verschillende soorten omgevingen voor gegevensopslag. Het platform voor gegevensbescherming wordt beschikbaar in het tweede kwartaal van dit jaar. 

De vier componenten van Storage Defender

Het eerste onderdeel van Storage Defender is het DataProtect-platform van Cohesity. Met het platform kunnen beheerders via een gecentraliseerde interface back-ups maken van gegevens die on-premises en in de cloud zijn opgeslagen. 

Het platform configureert deze back-ups op een manier waardoor ze sneller dan normaal kunnen worden hersteld. Via een zoekbalk kunnen beheerders snel naar een specifieke back-up springen en deze herstellen. Bovendien is het mogelijk om meerdere bestanden tegelijk terug te halen. 

Het tweede onderdeel van Storage Defender is Storage Protect, een product van IBM. Deze tool maakt het mogelijk om back-ups te maken en herstellen van fysieke bestandsservers, virtuele machines en andere technologische activa. Volgens IBM kan een enkele server die is uitgerust met Storage Protect tot 4 petabytes aan gegevens beheren en tot 100 terabytes aan nieuwe informatie per dag verwerken. 

De andere twee onderdelen zijn niet specifiek gericht op het beschermen van data. IBM FlashSystem is een verzameling van flash- en hybride opslagarrays die zijn ontworpen voor gebruik on-premises en in datacenters. De array-serie bevat een air gap-functie genaamd FlashSystem Safeguarded-Copy, waarmee bedrijven een versie van hun gegevens kunnen maken die bij een aanval niet kan worden verwijderd of gewijzigd door hackers. 

Het laatste onderdeel binnen het nieuwe gezamenlijke aanbod van IBM en Cohesity is Storage Fusion. Dit door IBM ontwikkelde softwareplatform is te gebruiken om de gegevens te beheren van applicaties die op Red Hat OpenShift draaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home