IBM Concert om GenAI-apps te automatiseren nu algemeen beschikbaar

IBM heeft de lancering van IBM Concert aangekondigd, een nieuwe tool die gebruikmaakt van generatieve AI om bedrijven te helpen hun applicaties en operaties beter te begrijpen en beheren.

IBM Concert biedt applicatie-eigenaren gedetailleerd inzicht in hun verbonden applicaties en hulpmiddelen, wat hen in staat stelt complianceprocessen te stroomlijnen. De AI van watsonx genereert analyses, visualisaties en aanbevelingen die snel omgezet kunnen worden in actie. Dit helpt organisaties hiaten te ontdekken, inzichten te prioriteren en veranderingen door te voeren, wat bijdraagt aan een meer veerkrachtige, innovatieve en kostenefficiënte bedrijfsvoering.

De tool bestaat uit drie stappen:

  • Verbinding maken met bestaande applicaties en tools, wat automatisch relevante operationele data onthult.
  • De AI-engine van IBM Concert analyseert de applicatie-architectuur, onthult connecties en afhankelijkheden.
  • IBM Concert geeft aanbevelingen over bijvoorbeeld de plaatsing en beveiliging van apps en kan geautomatiseerde acties triggeren.

IBM Concert verzamelt data en creëert een overzicht van de applicatie-omgeving, inclusief afhankelijkheden en risico-informatie. Dit elimineert de noodzaak om door meerdere dashboards te navigeren. Gebruikers krijgen toegang tot een dynamische interface die een overzicht biedt van de applicaties en mogelijke risico’s. Het systeem kan vragen beantwoorden in natuurlijke taal, zoals “Hoe los ik dit probleem op?” of “Wat is het grootste risico hier?”, en genereert inzichten om actie te ondernemen.

Risico, compliance en certificaatbeheer

De AI-tool richt zich aanvankelijk op drie gebruiksscenario’s:

Applicatiebeveiligingsrisicobeheer
Concert helpt bij het prioriteren en mitigeren van applicatiekwetsbaarheden. Hiermee kunnen organisaties risico’s op basis van applicatie-impact prioriteit geven. De AI-tool biedt bijna real-time inzichten om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Applicatiecompliancebeheer
Concert stroomlijnt compliancebeheer door beveiligingsnormen te beheren naarmate applicaties groeien, wat samenwerking tussen app-, beveiligings- en compliance-teams bevordert. Door afwijkingen van normen te volgen en acties te prioriteren, bevordert Concert proactieve compliancepraktijken die geïntegreerd zijn in de levenscyclus van de applicatie.

Applicatiecertificaatbeheer
Concert helpt bij het efficiënt beheren van beveiligingscertificaten en applicatieprestaties door het identificeren en volgen van de levenscyclus van certificaten. Het systeem rangschikt certificaten op basis van potentiële impact en helpt bij het prioriteren van vernieuwingen om operationele verstoringen te voorkomen.

IBM plant de introductie van extra risicogebruiksscenario’s en andere focusgebieden zoals kosten, observatie, beveiliging en netwerken in de toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home