IBM stopt Power Virtual Server in ‘pods’ die on-prem draaien

IBM

IBM lanceert een privaat cloudaanbod rond Power Virtual Servers. Klanten kunnen kant-en-klare server, – netwerk en storagepakketten afnemen en in hun eigen omgeving draaien.

Hoewel hypervisors zoals IBM niet liever zouden hebben dan dat bedrijven all-in in de publieke cloud gaan, houden bedrijven in de praktijk vaak toch liever bepaalde delen van hun IT-omgeving on-premise. IBM speelt daar op in en kondigt een nieuw aanbod rond zijn Power Virtual Servers om die in een on-prem omgeving te laten draaien.

Klanten kunnen voortaan Power Virtual Server als ‘pods’ afnemen. Die omvatten alle benodigde server-, netwerk- en storagehardware en worden volgens een IaaS-achtige formule aangeboden. De Private Cloulaag wordt nog wel vanuit de cloud van IBM aangestuurd.

Grote en kleine pods

De pods kunnen variëren in de omvang. De kleinste pods tellen twee tot vier servers met 8 terabyte geheugen per stuk, goed voor 340 CPU-kernen en 438 terabyte beschikbare opslagcapaciteit, en kunnen in een enkele rack worden weggestoken. Grotere pods kunnen tot veertig servers met 32 terabyte geheugen per stuk bevatten, met tot 1.600 CPU-kernen en 3,5 petabyte aan opslag.

De geprefereerde besturingssystemen om op de pods te draaien zijn AIX (7.2 of nieuwer), IBM i (7.3 of later) en Red Hat Enterprise Linux (8.6 of later). Meer uitleg over de technische specificaties en vereisten vind je hier terug.

Betaal wat je verbruikt

Wie wil intekenen op het Power Virtual Server Private Cloud-aanbod, kan dat voor één, drie of vijf jaar doen. Er is geen voorafgaande betaling vereist, IBM rekent met een pas-as-you-go-model. Dat houdt in dat compute-, geheugen-, opslag- en besturingssysteemlicenties per gebruik worden gemeten en gefactureerd.

IBM Power Virtual Server Private Cloud lanceert initieel in elf landen. België, Nederland en Luxemburg behoren alle drie tot de gelukkigen. In Europa lanceert het aanbod verder ook nog in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home