IBM vereenvoudigt opslagportfolio met FlashSystem 5200

IBM

IBM lanceert met FlashSystem 5200 een opslagsysteem met hybride DNA. Het toestel is gericht op kleinere enterprises en brengt dezelfde software en functies mee als andere oplossingen van de fabrikant.

IBM introduceert FlashSystem 5200. Dat weet ZDNet. Dat is een high-end en all-flash opslagsysteem gericht op kleinere enterprises, organisaties die opslag op verschillende locaties willen, en edge computing. IBM ziet het systeem als een instapmodel op enterprise-niveau. De basisversie van FlashSystem 5200 heeft een 1U-voetafdruk en komt met 38 TB aan flash-geheugen. Dat systeem is schaalbaar tot 1,7 PB aan opslagcapaciteit. IBM introduceert gelijktijdig FlashSystem 5015 en 5035 in de line-up: gelijkaardige systemen met een 2U-vormfactor.

Software en cloud

De fabrikant wil zijn opslagportfolio vereenvoudigen en vooral de software en functionaliteit gelijktrekken over verschillende systemen. Je kan zo aan de slag gaan met onder andere IBM Storage Insights, IBM Spectrum Virtualize en IBM Hyperswap. FlashSystem 5200 ondersteunt verder Red Hat OpenShift, Kubernetes, Ansible en VMware. De ingebouwde capaciteiten maken datareplicatie over 3 sites eenvoudig.

Verder ziet IBM een rol weggelegd voor het systeem in hybride omgevingen. Het systeem kan samenwerken met zowel Microsoft Azure als AWS. De basisconfiguratie krijgt een adviesprijs van ongeveer 15.000 dollar mee, maar die prijs kan snel oplopen voor uitgebreidere configuraties van het systeem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home