Aandeelhouder klaagt HashiCorp aan voor overname door IBM

hashicorp

De overname van HashiCorp door IBM valt niet in goede aarde bij de aandeelhouders van het bedrijf. Zij vrezen dat enkel de directie van HashiCorp zal cashen.

HashiCorp heeft vervelende post ontvangen van de rechtbank van Oakland, Californië. Een aandeelhoudster genaamd Michelle Graff probeert via de rechtbank nog een stokje te steken tegen de recent aangekondigde overname van het bedrijf. Eind april kondigde IBM aan HashiCorp te zullen overnemen voor een som van 6,4 miljard dollar.

lees ook

HashiCorp herschikt portfolio en opent lokale zones in Europa

Dat is dus niet naar de zin van de aandeelhouders van HashiCorp. De aanklaagster beschuldigt de directie van HashiCorp ervan enkel aan hun eigen bankrekening gedacht te hebben, en niet aan die van haar en andere aandeelhouders. “De uitsplitsing van de voordelen van de deal geeft aan dat de insiders van HashiCorp de belangrijkste begunstigden zijn van de voorgestelde transactie, niet de publieke aandeelhouders van het bedrijf”, aldus de aanklacht.

Gouden parachute

De directieleden van HashiCorp bezitten voor aanzienlijke bedragen aan liquide activa in het bedrijf. CEO Dave McJannet bezit bijvoorbeeld voor ongeveer 270 miljoen aan aandelen en opties, CTO Amon Dadgar zelfs 640 miljoen dollar.

De aanklacht beschuldigt de directie ervan een ‘gouden parachute’ te krijgen, terwijl de aandeelhouders met lege handen achterblijven. Er wordt verder ook gesproken over het achterhouden van materiële financiële informatie uit de volmachtverklaringen over de voorgestelde overname.

De misnoegde aandeelhoudster probeert via de rechtbank de overname alsnog te laten blokkeren. HashiCorp reageert zelf nog niet op de aanklacht. IBM tastte in ieder geval flink in de geldbuidel om HashiCorp binnen te lijven. De totale waarde van het bedrijf werd op het moment van de aankondiging rond de vijf miljard dollar geschat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home