Meer Android in ChromeOS moet uitrol Google AI-functies versnellen 

ChromeOS krijgt een Android-injectie om meer Google AI naar Chromebrooks te brengen. Het bedrijf omarmt hiervoor Android Linux-kernel en Android-frameworks.

ChromeOS zal binnenkort ontwikkeld worden op grote delen van de Android-stack, dat staat te lezen in een recente blogpost van Chromium. Hiermee wil Google innovaties, functies en Google AI sneller tot bij de gebruikers brengen. Het bedrijf zal de Android Linux-kernel en Android-frameworks in ChromeOS opnemen. Het is nog niet duidelijk wanneer de verbeteringen doorgevoerd zullen worden.

Nog meer AI

Deze nieuwe verbeteringen zijn voornamelijk bedoeld om nog meer AI naar Chromebooks te brengen. Recent kondigde Google aan dat het Gemini (en nog meer AI) in Chromebook Plus steekt.  

Nu laat het bedrijf weten dat het delen van de Android-stack, zoals de Android Linux-kernel en Android-frameworks, zal omarmen als onderdeel van de basis van ChromeOS. Door deze op Android gebaseerde tech-stack in ChromeOS te brengen, wil Google nieuwe AI-functies sneller en op grote schaal uitrollen naar gebruikers. Daarnaast zullen ze helpen om “technische inspanningen te vereenvoudigen” en ‘verschillende apparaten zoals telefoons en accessoires beter te laten samenwerken met Chromebooks”, aldus Google.  

lees ook

AI voor smartphones van Google draait dan toch op alle AI-smartphones van Google

Deze aangekondigde verbeteringen zijn van start gegaan, maar het is nog even wachten voor ze klaar zijn voor consumenten. Google belooft een naadloze overgang naar de bijgewerkte ervaring, van zodra die er is.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home