Fortinet lanceert FortiMonitor en FortiAIOps voor eenvoudiger netwerkbeheer

Fortinet

Fortinet introduceert FortiMonitor en FortiAIOps: twee oplossingen die beheerders helpen om problemen in compkexe bedrijfsnetwerken te detecteren en op te lossen.

Fortinet pakt uit met FortiMonitor en FortiAIOps. Dat zijn twee nieuwe producten gebouwd op maat van netwerkbeheerders. Ze moeten met de hulp van AI en machine learning helpen om problemen en hun oorzaken snel te detecteren in zelfs complexe netwerkomgevingen. FortiMonitor en FortiAIOps worden een onderdeel van het Fortinet Fabric Management Center en het Fortinet Security Fabric: de verzamelnaam voor alle op elkaar inspelende beveiligingsoplossingen van Fortinet.

De nieuwe producten richten zich op diverse WAN en LAN-netwerken, waarbij de hele infrastructuur inclusief de netwerkrand wordt geanalyseerd. Ze staan beheerders bij die ervoor moeten zorgen dat de netwerken en de achterliggende applicaties optimaal blijven functioneren voor gebruikers.

Geavanceerde detectie

FortiMonitor detecteert afwijkende patronen in de toegang van gebruikers tot applicaties. De tool trekt met andere woorden aan de alarmbel zodra er verbindingsproblemen zijn met een bedrijfstoepassing. Zo zijn beheerders meteen op de hoogte van een potentieel probleem. Samen met het eerder geïntroduceerde FortiSOAR kan FortiMonitor automatisch maatregelen treffen op basis van meer dan 300 integraties met oplossingen van compatibel partners uit het Open Fabric-ecosysteem.

FortiAIOps gaat nog een stapje verder. Zodra een probleem wordt gedetecteerd, moeten IT-experts immers op zoek naar de oorzaak. Daar helpt deze tool bij. Hij vergelijkt gegevens van uiteenlopende netwerkdomeinen en probeert zo met hulp van AI om snel de werkelijke oorzaak van afwijkingen op het netwerk de detecteren.

De twee oplossingen passen perfect binnen het productportfolio van Fortinet, dat sterk in zet op het Security Fabric. Dat is een digitale lijm waarmee Fortinet zijn toestellen, producten en diensten aan elkaar koppelt, zodat die samenspelen en elkaar versterken over complexe netwerkinfrastructuur heen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home