Axis lanceert Atmos als cloud-native security-edgeoplossing

edge computing

Het Atmos-platform van Axis focust op een veiligheidssysteem dat kijkt naar de identiteit van elke gebruiker binnen en buiten de bedrijfsmuren.

Axis Atmos is een securityoplossing voor edge-systemen dat alle verkeer inspecteert binnen de organisatie. Het voorziet één-op-één-connecties tussen gebruikers en toestellen met diensten en applicaties op basis van identiteit en veiligheidsregels. Volgens Axis kunnen organisaties hierdoor malafide gebruikers buiten het bereik van zakelijke applicaties houden.

Atmos omarmt vier basisprincipes van een Security Service Edge-oplossing (SSE): zerotrustnetwerk, veilige webgateway, cloudtoegang voor security-experts om activiteit te monitoren en gevoelige data te bewaken, en tot slot netwerkmonitoring om problemen op te lossen.

Volgens Axis gaat Atmos een stap verder dan andere SSE-platformen en introduceert het enkele unieke nieuwe componenten. Zo is er Atmos Insights waarmee je custom quary-gebaseerde inzichten kan aanmaken rond veiligheidsmeldingen en de gezondheid van applicaties. Atmos Air en Atmos Private Inspect vervolledigen de rij en bouwen verder op de Axis Application Access Cloud.

Atmos is vanaf volgende maand beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home