Zo activeer je vandaag al de nieuwe zakelijke versie van Gmail

Gisteren berichtten we al dat Google een nieuwe versie van Gmail uitrolt die zich specifiek op bedrijven focust. Die versie is nog niet direct voor iedereen beschikbaar en moet apart worden geactiveerd. Zo kan je er vandaag al mee aan de slag.

Voor alle nieuwigheden rond de nieuwe versie van Gmail kan je hier terecht. In dit artikel gaan we dieper in op de onmiddellijke activatie van het nieuwe platform. Allereerst is het belangrijk om te weten of je als bedrijf persoonlijke Gmail-accounts gebruikt, of gebruik maakt van de G Suite (de Google-tegenhanger van Microsoft Office 365).

Persoonlijke Gmail

Voor persoonlijke Gmail-accounts is het bijzonder eenvoudig om van het nieuwe design te genieten. Klik rechts bovenaan op het tandwiel-icoontje en kies Probeer de nieuwe Gmail. De pagina herlaadt kort, waarna je met een welkomstbericht wordt ontvangen die je de nieuwste functies toont.

G Suite

Voor bedrijven die gebruik maken van de G Suite, werkt bovenstaande manier niet. Hier moet de IT-afdeling eerst een aparte optie aanvinken in de Admin console om werknemers de kans te geven om de nieuwe versie te testen. Daar vind je een nieuwe functie getiteld New Gmail Early Adopter Program.

Van zodra je hier toegang verleent, kunnen werknemers op dezelfde manier als hierboven beschreven de nieuwe look van Gmail ontgrendelen met bijkomende nieuwe functies die de G Suite verder uitbreiden.

Alle nieuwe functies voor G Suite-gebruikers vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home