Windows Store opent zijn deuren voor externe appwinkels

Microsoft eist geen percent van de inkomsten die uit deze appwinkels vloeien. De Amazon Appstore en Epic Games Store hebben al vroeg ingetekend en verschijnen binnenkort online.

Windows 11 geeft ontwikkelaars veel meer vrijheid om gebruik te maken van de Microsoft Store. De open aanpak is goed nieuws om alle applicaties te kunnen bundelen op één centrale locatie. De ondersteunde frameworks zijn Win32, .NET, Java, UWP en web-applicaties.

Naast meer vrijheid kunnen ook externe appwinkels intekenen in de Windows Store. Microsoft eist bovendien geen percentage op de inkomsten van deze winkels. Naast Amazon Appstore tekent nu ook Epic Games Store present. Die laatste mogen we pas binnen enkele maanden verwachten en haalt de Windows 11 lanceringsdatum op 5 oktober niet. Op dezelfde datum stelt Microsoft overigens ook Office 2021 beschikbaar.

Microsoft Store Windows 11

Microsoft opent ook de armen voor rivaliserende internetbrowsers, ook diegene die niet-Microsoft engines gebruiken. Opera en Yandex Browser hebben al laten weten dat ze in de Windows Store verschijnen als alternatief voor Edge.

Deze zomer benadrukte Microsoft dat software die binnen de Windows Store wordt aangeboden, automatisch wordt geüpdatet uitgezonderd Win32-software. Volgens nieuwe documentatie voor ontwikkelaars moeten ze een eigen ‘custom content delivery network’ hosten waar updates worden geleverd. Microsoft benadrukt dat de Win32-software die buiten de appwinkel updates vereist, een duidelijk label meekrijgt. Het is voorlopig niet duidelijk of de Microsoft Store ook applicaties zal toelaten die niet zonder update-mogelijkheid worden geleverd.

Officieel lanceert Microsoft Windows 11 op 5 oktober. Officieus is de lanceringsversie van het nieuwe besturingssysteem nu al beschikbaar. Lees hier hoe je vandaag al kan starten met de gratis upgrade.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home