Microsoft lanceert finale versie Windows 11: ga nu al aan de slag

Microsoft heeft de finale versie van Windows 11 gelanceerd twee weken voor de officiële lancering. Windows Insiders kunnen er nu al mee aan de slag.

Officieel lanceert Microsoft Windows 11 op 5 oktober. Officieus is de lanceringsversie van het nieuwe besturingssysteem nu al beschikbaar. Microsoft rolt Windows 11 build 22000.194 uit voor Windows 11 Insiders die zo de laatste tests kunnen uitvoeren. Heb je een compatibel systeem en kan je niet wachten op een nieuwe versie van Windows? Dan is het nu de moment om je aan te melden voor een gratis upgrade.

Tijdelijk Insider

Dat doe je door zelf tijdelijk Windows Insider te worden via deze link. Met de lancering van de finale versie hoef je geen bèta- of ontwikkelaarsversies van Windows 11 te installeren, maar kan je meteen aan de slag met de in principe stabiele finale versie. Ga daarvoor naar Instellingen, Updates en beveiliging en navigeer onderaan naar de tab voor het Windows Insider-programma. Meld je aan met je Microsoft-account en kies de het Versie Preview-kanaal. Na een herstart van je pc ga je opnieuw naar de Update-instellingen en kan je de upgrade naar Windows 11 starten.

lees ook

Test Windows 11 in Windows 10 met Hyper-V

Zodra de upgrade is afgerond, ga je opnieuw naar Windows Update. Ga naar de Insider-instellingen en kies Geen preview-builds meer ontvangen. Zo blijf je netjes op de lanceringsversie van Windows 11 en verschijnen toekomstige updates pas op je systeem wanneer ze getest zijn.

Gefaseerde uitrol

Het trucje is een gemakkelijke manier om de upgrade naar Windows 11 snel te forceren. Microsoft start op 5 oktober met de officiële uitrol, maar die zal langzaam en gefaseerd verlopen. Het kan dus zijn dat je ook met een compatibel systeem nog enkele maanden moet wachten voordat de upgrade naar jouw systeem komt. Dat hoeft geen slechte zaak te zijn: Windows 11 brengt heel wat visuele en praktische verbeteringen met zich mee, maar zoals we eerder al opmerkten gaan er met de upgrade ook handige functies verloren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home