Microsoft Office 2021 lanceert op 5 oktober naast Windows 11

Office 365

Microsoft stelt de nieuwste versie van Office officieel beschikbaar op 5 oktober. Office 2021 krijgt de nieuwste functies mee die Microsoft 365-gebruikers vandaag al gebruiken, zonder het maandelijkse abonnement.

Wie graag Office gebruikt maar liever geen Microsoft 365-abonnement (vroeger Office 365) betaalt, kan binnenkort de nieuwste versie op de kop tikken. Microsoft Office 2021 ligt vanaf 5 oktober in de winkelrekken en biedt de hele Office-suite aan een eenmalige prijs.

Alle nieuwe functies die Microsoft 365-gebruikers vandaag al kunnen ervaren binnen Office, worden nu naar Office 2021 gebracht. Enkele AI- en cloudfuncties die je vindt in de Microsoft 365-formule, blijven exclusief verkrijgbaar binnen een abonnement.

Wie de Office 2021-versie koopt, kiest voor een versie die vanaf dag één geen nieuwe functies meer ontvangt. Nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen blijven exclusief beschikbaar voor Microsoft 365-gebruikers, althans tot Microsoft opnieuw beslist om een volgende nieuwe versie van Office als éénmalige kost te lanceren. Veiligheidsupdates blijft Microsoft uiteraard wel aanleveren tot het einde van de levensduur van Office 2021.

Microsoft Office 2019 wordt nog tot 10 oktober 2023 officieel ondersteund met veiligheidsupdates. Tegen betaling kan je die deadline jaarlijks verlengen tot 14 oktober 2025.

Office 2021 prijs

Een aantal nieuwigheden vergeleken met Office 2019 zijn:

  • Line Focus: beweeg door het Word-document regel per regel en elimineer extra afleiding
  • XLOOKUP-functie: helpt met het vinden van zaken in tabellen of rijen in Excel
  • Dark mode: alle Office-toepassingen ondersteunen voortaan donkere modus
  • Dynamic array: Excel biedt voortaan ondersteuning voor deze functie

Het spreekt voor zich dat Microsoft alle gebruikers veel liever richting een Microsoft 365-formule duwt, maar het begrijpt evenzeer dat niet iedereen kan overschakelen naar een abonnement. Office 2021 is daarom een belangrijke versie voor eenmalige aankoop.

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

De verschillende pakketten en bijhorende prijzen maakt Microsoft voorlopig nog niet bekend. De softwaregigant liet eerder wel weten dat de prijzen van Microsoft 365 volgend jaar voor het eerst in tien jaar zullen stijgen. Mogelijk wordt Office 2021 daarom ook duurder dan Office 2019.

Office LTSC

Samen met de aankondiging van de lanceringsdatum van Office 2021 laat Microsoft ook weten dat Office LTSC vanaf nu beschikbaar is voor overheden en commerciële gebruikers. Deze Office-versie wordt vanaf de lancering bevroren in functionaliteit en ontvangt vijf jaar ondersteuning.

Office LTSC is ontwikkeld voor organisaties waar processen en applicaties niet op een maandelijkse basis veranderen of andere industrieën waar ze een stabiele Office-omgeving willen zonder nieuwe toevoegingen en updates, uitgezonderd security-updates. Microsoft heeft al bevestigd dat het na vijf jaar sowieso opnieuw een Office LTSC-versie op de markt brengt. Organisaties die op LTSC-versies rekenen, zitten dus nog zeker tien jaar goed en worden nog niet verplicht om naar Microsoft 365 over te stappen.

Vroeger kregen Office LTSC-versies zeven jaar ondersteuning, maar die periode werd verkleind om Office LTSC in lijn te brengen met Windows LTSC (Windows 10 Enterprise) dat ook vijf jaar wordt (komende van 10 jaar). Hiermee zitten beide pakketten in dezelfde cadans, wat het updaten eenvoudiger moet maken voor organisaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home