Windows 365: installeer vandaag nog niet Windows 11 op een cloud pc

Windows 11

Clouddienst Windows 365 is sinds kort publiek beschikbaar voor iedereen. Elk systeem wordt geleverd met Windows 10, maar wie ambitieus is kan Windows 11 proberen te installeren op de cloud pc. Of je dat moet doen, dat is een ander verhaal.

Windows 365 is sinds begin augustus beschikbaar en blijkt een groter succes te zijn dan verwacht. Microsoft moest na één dag al de aanvraag voor gratis Windows 365-testaccounts stopzetten en werkt nu hard aan een uitbreiding van de dienst om opnieuw gratis inschrijvingen toe te laten. Betalende abonnees kunnen vandaag nog wel probleemloos intekenen. Prijzen starten vanaf 18,20 euro per maand en kunnen oplopen tot 143,90 euro per maand. Een overzicht van alle configuraties en bijhorende prijzen vind je hier.

Elke cloud pc wordt geleverd met Windows 10 en de Microsoft 365-suite. Wie graag het platform wil gebruiken om Windows 11 te testen, kan dat in principe. Je kan het virtuele systeem inschrijven via Windows Insider en de bèta downloaden via Windows Update. Enig nadeel is dat na de herstart de problemen starten en je systeem onbruikbaar wordt. De enige manier om al je data te herstellen, is om via het Windows 365-dashboard de resetknop in te drukken. Daarna wordt je systeem gewist en start je opnieuw met een verse Windows 10-omgeving.

Windows 11 systeemvereisten

Wanneer we de cloud pc laten testen op alle systeemvereisten, blijkt dat er aan een aantal zaken niet wordt voldaan. Zo zit er volgens de tool geen DirectX 12- of WDDM2-compatibele GPU in en detecteert het niet de GPT-partitie. Secure Boot staat standaard niet ingeschakeld in elke Windows 365-omgeving en de opstartmethode zou ‘Legacy’ zijn. Tot slot mist het ook een TPM-chip, ook al is dat laatste plausibel omdat Microsoft Hyper-V al sinds jaren virtuele TPM’s ondersteunt.

lees ook

Waarom lanceert Microsoft Windows 11 tijdens het grootste chiptekort ooit?

Wie Windows 11 als cloud pc wil beleven binnen Windows 365, zal moeten wachten tot Microsoft het besturingssysteem als standaard (of upgrade) beschikbaar stelt.

We hebben Windows 11 helemaal uitgelicht tot in de kleinste details. Klik hier voor onze uitgebreide gids.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home