Windows 11 experimenteert eindelijk met tabbladen in Verkenner

Windows 11 tabbladen

In de nieuwste testversie van Windows 11 zit een functie verstopt waarbij je tabbladen kan activeren in Windows Verkenner.

We hebben er lang op moeten wachten, maar Microsoft lijkt eindelijk toe te geven aan de vraag om tabbladen toe te voegen aan Verkenner. In de nieuwste Windows 11 Insider Build voor bètatesters zit de functie verstopt. Het is Twitter-gebruiker Rafael Rivera die de tabbladen ontdekte.  

https://twitter.com/WithinRafael/status/1501675774847246337

De functie werkt exact zoals je zou verwachten en vandaag alom aanwezig is in elke internetbrowser. Microsoft heeft de nieuwe toevoeging nog niet officieel bekend gemaakt. De tabbladen in Verkenner wordt op dit ogenblik uitgetest in het Windows Insider Dev-kanaal. Dit is de eerste publieke testfase waar soms nog functies worden geschrapt. Hopelijk gebeurt dat niet met deze welgekomen tabbladen.

Microsoft blijft ondertussen nauw verder aan Windows 11 sleutelen. Zo wil het updates pas installeren bij genoeg zonlicht of wind voor meer groene energie en experimenteert het met tabletoptimalisaties. Ook Android-apps werden al uitgerold naar bètatesters met bijhorende pittige systeemeisen die hoger liggen dan de Windows 11 vereisten. Alle nieuwigheden worden gebundeld in de eerste grote feature update voor Windows 11 later dit jaar onder de noemer Windows 11 22H2.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home