Windows 11 krijgt nieuwe kniptool, mail-app en rekenmachine

Kalender Windows 11

Bèta-testers van Windows 11 kunnen aan de slag met een verbeterde kniptool, rekenmachine en een volledig nieuw design van de mail-app.

Microsoft werkt aan de verbetering van een aantal ingebouwde applicaties in Windows 11. Windows Insiders binnen het Dev-kanaal, het meest experimentele kanaal, kunnen aan de slag met een paar geüpdatete apps.

Knipprogramma Windows 11

Zo wordt Knipprogramma gecombineerd met de Knippen en aantekeningen-app in één oplossing binnen Windows 11. Voortaan is Windows-teken + Shift + S de nieuwe sneltoets om het programma op te roepen. De nieuwe tool geeft je heel wat opties om een screenshot te nemen en biedt achteraf ook de nodige extra’s om het beeld bij te snijden of om notities te maken.

Rekenmachine Windows 11

De rekenmachine krijgt een beperkte update waarbij je voortaan een apart thema kan selecteren los van de rest van het besturingssysteem. De app is volledig in C# herschreven en ontwikkelaars kunnen via GitHub aan het project deelnemen.

De Mail en Kalender-apps in Windows 11 gaan volledig op de schop en zien er nu even modern uit als het nieuwe besturingssysteem. Beide hebben een geoptimaliseerde dark en light mode variant. Tot slot kunnen testers vanaf nu ook aan de slag met één-op-één videogesprekken of groepsgesprekken binnen de meegeleverde Teams-versie.

lees ook

Waarom lanceert Microsoft Windows 11 tijdens het grootste chiptekort ooit?

De nieuwste functies worden altijd eerst aan het Dev-kanaal toegevoegd Windows Insiders. Wie liever een stabielere versie van Windows 11 wil testen, kan zich sinds kort inschrijven in het bèta-kanaal. Microsoft mikt op een lancering dit eindejaar, maar de geruchten wijzen steeds duidelijker naar een beschikbaarheid in oktober. Interesse om je in te schrijven voor de bèta-test? Volg hier ons stappenplan.

We hebben Windows 11 helemaal uitgelicht tot in de kleinste details. Klik hier voor onze uitgebreide gids.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home