Windows 11 installeren op je Mac? Dat kan nu al met Parallels 17

Parallels 17

Parallels Desktop 17 stelt Mac-gebruikers in staat om Windows 11 te gebruiken. Het programma ondersteunt zowel Intel- als M1-Macs en kan zelfs de Windows 11 preview draaien voor zij die niet langer kunnen wachten.

Vanaf nu kunnen Mac-gebruikers Windows 11 installeren dankzij de nieuwe Parallels Desktop 17. Het programma ondersteunt Intel en M1 macs en staat zelfs toe de gratis Windows 11 preview te draaien.

Taalbarrière

Toch zit er voor M1-Macs een addertje onder het gras, net zoals bij Parallels ondersteuning van Windows 10. Je kan enkel de ARM-versie van Windows 11 installeren op een ARM-Mac. Ook daar bestaat intussen een preview van. De x86-emulatie op de ARM-versie van Windows verloopt eveneens niet zonder horten of stoten en ook de vertaalslag voor 64 bit-applicaties heeft nog wat werk nodig. x86-toepassingen op ARM-Windows via Parallels maken immers geen gebruik van de Rosetta-emulator van Apple. De prestaties zullen dus opnieuw niet hetzelfde zijn vergeleken met een klassiek Windowssysteem.

lees ook

ARM, x86 en RISC-V: het verschil uitgelegd

Het snelle broertje van Parallels 16

We kunnen echter niet ontkennen dat Parallels Desktop 17 geüpgraded is sinds de vorige versie. Het bedrijf geeft aan dat de uitvoering van DirectX 11 op M1 Macs tegenwoordig tot wel 28 procent beter is. Daarnaast verloopt de opstart van Windows 10 tot 33 procent sneller op ARM Insider Preview VM’s. Parallels zegt hier binnenkort tot 25 procent snellere 2D graphics en een 6 keer snellere OpenGL-ervaring aan toe te voegen. M1-gebruikers zullen ook in staat zijn om BitLocker en Secure Boot te gebruiken dankzij een gevirtualiseerde TPM-chip.

Parallels 17 is op dit moment een universele app, wat het leven van het IT-departement makkelijker maakt. Daarnaast ondersteunt het macOS Monterey: de virtualisatiesoftware zal zowel op macOS 12-computers kunnen draaien, als op zelf gecreëerde virtuele computers.

Prijzen

Wanneer je de originele versie van Parallels Desktop 17 wil gebruiken, kan je een abonnement opstarten voor 79,99 dollar per jaar of een blijvende licentie voor 99,99 dollar. Wanneer je al gebruik maakt van een vorige Parallels-versie, kan je snel upgraden voor 49,99 dollar. Pro en Business edities heb je voor 99,99 dollar per jaar.

De software wordt nu al verkocht op de officiële website, maar het kan toch lonen om te wachten op de lancering van Windows 11. Op die manier weet je zeker dat Windows 11 gebruiken via Parallels loont, en of je zelf wel van het nieuwe besturingssysteem gaat houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home