Parallels plant Windows 11-ondersteuning voor macOS

De testversie van Windows 11 die vandaag beschikbaar is, kan je al via Parallels installeren op macOS. In de toekomst vervalt die mogelijkheid waarschijnlijk, maar Parallels werkt aan een oplossing om Windows 11-ondersteuning op macOS mogelijk te maken op lange termijn.

Virtualisatiespecialist Parallels laat aan iMore weten dat het werkt aan ondersteuning van Windows 11 voor Mac. Hij refereert niet enkel naar Intel-gebaseerde Mac-toestellen uit het verleden, maar ook naar de huidige Macs met een Apple M1-chip aan boord.

Nick Dobrovolskiy, SVP of engineering en support bij Parallels, zei dit vlak na de officiële onthulling van Windows 11: “Ons team is in blijde verwachting van de officiële Windows 11 Insider Preview om de veranderingen te bestuderen in het nieuwe OS. Daarna plannen we volledige compatibiliteit in toekomstige Parallels-updates.”

De testversie is ondertussen beschikbaar, maar Parallels biedt nog geen officiële ondersteuning voor Windows 11. Toch zijn er heel wat mensen die erin zijn geslaagd om het nieuwe OS te installeren op hun Mac via Parallels. Sommigen ervan hebben een Mac met een Apple M1-chip.

Microsoft heeft voor de testversie van Windows 11 de specifieke systeemvereisten met bepaalde Intel- en AMD-chips en TPM-beveiliging laten varen, waardoor installatie via virtualisatie op een Mac nog mogelijk is. Tegen de release gaat Microsoft die strenge regels wel hanteren, waardoor een installatie waarschijnlijk niet langer mogelijk is. Parallels werkt aan een oplossing tegen de release van Windows 11.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home