Microsoft vernieuwt Kladblok, Foto’s en Groove voor Windows 11

Microsoft maakt nieuwe versies van zijn populaire apps voor notities, foto’s en muziek beschikbaar voor een breder publiek. De toepassingen volgen voortaan de designfilosofie van Windows 11.

Windows 11 was bij de lancering nog geen afgewerkte totaalervaring. Zo ontbreekt nog steeds de beloofde Android-integratie en misten standaard-apps een update om hen op het niveau van Windows 11 te brengen. Dat laatste euvel raakt stilaan verholpen.

Kladblok

Eind vorig jaar raakte al bekend dat Microsoft sleutelde aan een nieuwe versie van Kladblok. Vandaag rolt Redmond het nieuwe Kladblok met donkere modus uit naar Bèta-gebruikers. Ook de Foto’s-App krijgt een update en die is meteen voor alle Windows 11-gebruikers toegankelijk. Hetzelfde geldt voor Groove Music, dat Windows Media Player wordt.

De verbeteringen voor Kladblok lichtten we eerder al toe. Microsoft herwerkt de app volgens de normen van de Windows 11-designtaal en voorziet een donkere modus. Zoeken en vervangen krijgt een andere lay-out en de Ongedaan maken-functie gaat meerdere acties onthouden.

Foto’s en Groove

Foto’s krijgt nieuwe functies zoals eenvoudiger bijsnijden. Via een balk onderaan kan je snel bladeren tussen verschillende beelden. Groove Music verandert van naam en wordt Windows Media Player, maar verandert functioneel niet zo sterk. De mediaspeler is gebaseerd op Groove Music maar kan ook met videobestanden zoals MP4 en MKV overweg. Verwacht echter niet dat Microsoft de concurrentie aangaat met krachtige alternatieven zoals VLC.

Alle vernieuwingen zijn momenteel exclusief voor Windows 11. Het is onduidelijk of Microsoft ook Windows 10-gebruikers van de updates wil laten genieten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home