Windows 10 toont nieuwe icoontjes van grondige redesign

Windows 10 verkenner

Dit najaar staat een grote redesign van Windows 10 gepland onder codenaam Sun Valley. Microsoft deelt nu de eerste resultaten met nieuwe icoontjes in Verkenner.

Het is al langer een publiek geheim dat Microsoft aan een grote redesign werkt voor Windows 10 onder codenaam Sun Valley. Het zette zelfs begin dit jaar nog een vacature op LinkedIn voor een software ingenieur die zou werken aan een ‘ingrijpende visuele verjonging’. Enkele uren na het publiceren van de vacature werd de tekst echter aangepast naar een neutrale omschrijving zonder referentie naar de redesign.

Om genoeg tijd te krijgen voor de grote vernieuwing, is de grote voorjaarsupdate die binnenkort wordt uitgerold deze keer maar een ‘kleintje’. Het moet Microsoft genoeg tijd geven om de redesign succesvol klaar te maken als grote najaarsupdate.

Schijf en prullenbak

Microsoft deelt nu in een blog een tipje van de sluier hoe de nieuwe versie van Windows 10 eruit zal zien. Voor het eerst zien we nieuwe icoontjes binnen Verkenner van de redesign. Toegegeven, echt spannend is het niet, maar het toont wel dat er een ingrijpende verandering op til is voor Windows 10.

lees ook

Windows 10 21H1 is klaar voor bedrijven om te testen

De softwaregigant plant dit voorjaar enkele specifieke nieuwsevenementen. Traditioneel wordt de Build-ontwikkelaarsconferentie gebruikt voor grote Windows-aankondigingen begin mei. Voorlopig is daarrond echter nog niets bevestigd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home