Microsoft plant redesign van Windows 10 in 2021

Meer liefde voor Windows 10

windows 10

Onder codenaam Sun Valley werkt Microsoft aan een grondige opfrisbeurt van Windows 10 tegen eind 2021. In gelekte documenten wordt gesproken over een modern design dat vooral de Windows desktopervaring nieuw leven inblaast.

Volgens Windows Central wordt het nieuwe project gestuurd door het Windows Devices and Esperiences team van Chief Product Officer Panos Panay. Hij nam eerder dit jaar controle over de divisie en liet toen al weten dat het Windows 10 zou aanpakken. Codenaam Sun Valley is die grondige opfrisbeurt.

Het is nog vroeg om nu al alle updates vast te pinnen, maar interne bronnen spreken van een volledig nieuw startmenu en actiecentrum waar alle meldingen binnen komen. Vermoedelijk stopt Microsoft ontwikkelingen rond Windows 10X in de brede release van Windows 10. Het werkt ook aan een nieuwe taakbalk met moderne code en een verbeterde UI voor Verkenner.

Fluent Design

Tabletgebruikers mogen een update verwachten met betere animaties voor een vloeiendere ervaring. Interne bronnen spreken ook over een bredere adoptie van WinUI doorheen Windows Shell en in-box apps. Tot slot zullen legacy UI-delen van Windows 10 ondersteuning krijgen voor dark mode.

Het opgefriste design lijkt een evolutie van Fluent Design en is zeker niet een volledige redesign zoals bij Windows 8 het geval was. Codenaam Sun Valley introduceert namelijk geen nieuwe designtaal. De refresh moet voor meer focus zorgen op de desktopversie van Windows 10.

lees ook

Microsoft geeft voorproefje van nieuw Office-design

Volgens Windows Central maakt het nieuwe design deel uit van de grote najaarsupdate in 2021. De Windows 10 October 2020 Update rolde vorige week nog uit. Vermoedelijk rolt het nieuwe design volgend jaar rond dezelfde periode uit. Panay wil Windows 10 evolueren van een platform dat mensen nodig hebben naar een platform waarvan mensen houden. Afspraak in 2021 voor een eerste indruk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home