Synology biedt oudere versies van DSM niet langer aan

Synology

Eind mei stopt Synology niet alleen met de ondersteuning van oudere versies van zijn DiskStation Manager, maar het bedrijf verwijdert die dan ook volledig van de website.

Oudere versies van DiskStation Manager (DSM) worden op het einde van deze maand volledig verwijderd van Synology’s website. Het bedrijf ondersteunt de besturingssystemen voor zijn NAS-toestellen vanaf dan logischerwijze ook niet meer. Dat betekent ook dat gebruikers van een oudere Synology NAS binnenkort geen upgrades meer ontvangen.

lees ook

Windows 10 schrapt grote updates, ondersteuning stopt in 2025

Praktisch

Synology blijft op zich redelijk vaag over deze opruimingsactie. Het zou te maken hebben met licentieovereenkomsten. Specifiek gaat het over DSM 6.2.3 en ouder.

Het bedrijf raadt gebruikers van oudere DSM’s (vanaf versie 5.0) aan om een upgrade te doen naar de meest recente versie. Draait je systeem op nog oudere firmware, dan download je best alsnog de versie 6.2.3 als je je NAS in de toekomst opnieuw wil instellen. Wacht er in dat geval wel geen weken meer mee, want vanaf 31 mei is dat onmogelijk. Nieuwe firmware is dan alleen nog beschikbaar als upgrade voor een DSM vanaf 6.2.4, maar die werkt sowieso niet op een NAS met EOL-status (end-of-life).

Wat verdwijnt er nog

Naast die oudere DSM’s verwijdert Synology ook achterhaalde versies van software als Video Station, Media server en Audio Station van de website. Synology moedigt gebruikers hiermee niet zo subtiel aan om over te stappen naar de nieuwste versies van zijn OS en software.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home