Synology GS6200 koppelt gebruiksgemak aan snelgroeiende ruwe data

Synology GS6200 is het eerste toestel dat draait op GSM (Grid Station Manager). Het toestel is ontworpen voor snelgroeiende ongestructureerde data binnen organisaties.

Om de steeds sneller groeiende hoeveelheid data bij te blijven binnen kmo en enterprise, lanceert Synology een nieuwe reeks: GS. Het eerste toestel in de nieuwe line-up is de Synology GS6200. Deze 2U-rackserver heeft 32 GB RAM aan boord en een AMD Epyc 7232P. De opslag configureer je zelf.

In totaal kan je clusters tot 96 nodes samenstellen, goed voor meer dan 20 PB aan ruwe data per cluster. Je hebt minimaal drie GS6200-apparaten nodig om een cluster te vormen. Telkens je een toestel extra aansluit, schalen de capaciteit én de rekenkracht simultaan. Synology Drive ondersteunt tot 150.000 verschillende gebruikers op een maximaal geschaalde cluster van 96 nodes.

De GS-serie ondersteunt SMB, NFS en S3 als protocollen, naast Synology Drive.

Met het nieuwe apparaat voegt Synology naast het vertrouwde DSM-platform (DiskStation Manager) voor het eerst een tweede besturingssysteem voor netwerkopslag: GSM (Grid Station Manager). Dit is een meer gefocuste versie van DSM zonder alle afleiding van een traditionele NAS die niet van toepassing zijn wanneer je met ruwe data werkt.

High availability

Omdat elke Synology GS6200 identiek is in hardware, kan je ook rekenen op zaken zoals load balancing en auto-failover. Wanneer één host faalt, merkt de eindgebruiker daar niets van. Elke node kan dezelfde services blijven leveren.

lees ook

Synology lanceert ActiveProtect-hardware met pure focus op back-ups

Om een volledige cluster te updaten, kan je node per node individueel aan de slag. Dankzij rollende updates gaat het systeem nooit offline en hoef je geen updates meer uit te stellen. Zoiets mag je trouwens nooit doen, maar hier heeft het geen impact op de beschikbaarheid.

Voorlopig zijn de details rond Synology DS6200 eerder summier. Het product lanceert pas in de eerste helft van volgend jaar. Later dit jaar verwacht het meer informatie te geven wanneer we dichter bij de lancering komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home