Synology lanceert ActiveProtect-hardware met pure focus op back-ups

Onder de noemer ActiveProtect legt Synology voor het eerst een pure focus op back-ups. Geen DSM, geen extra snufjes, alles zit in één compacte webinterface onder de noemer ActiveProtect Manager.

Op Computex lanceert Synology ActiveProtect, een dedicated back-upomgeving die focust op de bescherming van data in kritieke infrastructuur. Belangrijke focuspunten voor het merk: snelheid, gebruiksgemak en kostenefficiënt.

ActiveProtect laat toe om snel schaalbaar extra backup-ruimte uit te rollen, zowel aan de edge als in datacenters. Alles wordt centraal beheerd via een webinterface met een schaalbaar besturingssysteem aan de achterkant. Er wordt automatisch aan load balancing gedaan binnen het netwerk van apparaten. Volgens Synology kost het niet meer dan tien minuten om een nieuwe node te configureren.

Initieel lanceert ActiveProtect met één toestel: Synology DP7400. Deze 2U-server biedt ruimte voor harde schijven en wordt geleverd met 140 TB opslag. De DP7400 zou in september beschikbaar moeten zijn. Later dit jaar wil Synology die line-up uitbreiden met een 1U-server voor HDD’s en een 2U-server all-flash. Hun opslaghoeveelheden zijn nog niet bekend. Elke server wordt voorzien van een AMD Epyc 7272-chip, 64 GB RAM en twee 10 gigabit ethernetpoorten.

Over het hele netwerk aan apparaten kan je via ActiveProtect rekenen op deduplicatie aan de kant van de bron om back-ups te versnellen. Zo verminder je het gebruik van bandbreedte over verschillende back-upservers. In totaal kan je tot 2.500 servers uitrollen en 150.000 endpoint-toestellen en cloud-accounts voorzien van back-ups.

Synology ActiveProtect is compatibel met Microsoft 365 en Google Workspace, Microsoft Hyper-V en VMware, Windows Server en Linux, Mac en Windows, Nutanix en NetApp en ondersteunt SQL-databases en Oracle.

ActiveProtect wordt geleverd met een licentie voor één jaar. Daarna betaal je een prijs afhankelijk van hoeveel opslag je in gebruik hebt. Synology deelt geen prijzen, maar claimt dat hun oplossing tot 90 procent goedkoper is dan de concurrentie. Of dat waar is en in welke prijsvork ze zitten, weten we pas in september bij de lancering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home