Synology lanceert C2-camera’s waarbij je geen NAS nodig hebt

Naast de specifieke C2-camera’s lanceert Synology de FC600 camera met een extreme breedhoeklens om zo veel mogelijk in beeld te brengen. Met de de nieuwe Synology BC800Z kan je zoomen.

Na de lancering van zijn eerste twee AI-gestuurde camera’s vorig jaar (BC500 en TC500) en een instapmodel (CC400W), breidt Synology zijn line-up verder uit met twee nieuwe camera’s.

De Synology FC600 heeft een 6 MP-sensor dat via een extreme breedhoeklens een 360 gradenbeeld kan registreren. De camera is enkel geschikt voor gebruik binnen en biedt tweewegaudio. IR-leds naast de lens moeten voor een duidelijk beeld zorgen wanneer het donker is.

Het topmodel is de Synology BC800Z met een 8 MP-sensor die in 4K kan opnemen. Je kan variabel zoomen tussen 47 graden en 110 graden lenshoek. De camera is geschikt voor buitengebruik (IP67-gecertificeerd) en werkt tussen -30°C en 60°C buitentemperatuur. Nachtzicht tot 30 meter is mogelijk dankzij een combinatie van witte leds en IR-leds.

De twee camera’s zijn later dit jaar beschikbaar. Een adviesprijs deelt Synology pas dichter bij de releasedatum. Op termijn zouden beide camera’s ook verschijnen als C2-compatibele camera’s waarbij je geen NAS nodig hebt. Meer info daarrond vind je hieronder.

Camera zonder NAS via C2

Op Computex kondigt Synology voor het eerst C2 Surveillance Station aan. C2 Surveillance bestaat vandaag al waar je cloudopslag kan kopen aanvullend aan je NAS waar de videobeelden op staan. C2 Surveillance Station maakt de NAS overbodig.

Later dit jaar wil Synology nieuwe camera’s lanceren die je rechtstreeks in het netwerk kan prikken en enkel samenwerken met de C2-cloud, zonder nood aan een NAS. Hiermee kan je een C2-compatibele camera uitrollen in enkele minuten.

lees ook

Synology TC500 review: de voordelen van een ecosysteem

Omdat de AI-functionaliteit in de camera zit dankzij geïntegreerde (beperkte) rekenkracht., moet niet alles naar de C2-cloud worden gestuurd. Hiermee kan je bandbreedte besparen indien nodig. Je kan ook encryptie aan de camerakant instellen voor meer privacy en security. Alle camera’s kan je beheren via één webinterface binnen C2.

Synology laat weten dat elke C2-compatibele camera een gratis aanbod heeft met AI-detecties zodat je opnames terug kan kijken. In elke camera zit een SD-kaart verwerkt waarvan je video’s kan bekijken.

Gebruik je de Synology C2-opslag om beelden naast detectiezones te herbekijken? Vandaag kost C2 Surveillance tussen de 9 euro en 200 euro per jaar per camera, afhankelijk van de bewaartijd en de resolutie van de camera. Meer details over de tarieven vind je hier. De prijzen zouden niet te sterk mogen verschillen bij de Synology C2-camera’s, maar daarover wordt later dit jaar meer duidelijkheid geschept.

De C2-camera’s zijn variaties van de bestaande line-up (BC500, TC500 en CC400W). Ze krijgen wel een verwarrende nieuwe benaming met respectievelijk Synology CS500B, CS500T en CS400CW. Meer informatie kan je hier (PDF) terugvinden. De adviesprijs zou niet veel mogen verschillen met de niet-C2-varianten die vandaag al beschikbaar zijn. Een exacte adviesprijs deelt Synology pas later op het jaar, dichter tegen de lancering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home