Sennheiser kondigt alles-in-één TeamConnect Bar aan

sennheiser teamconnect bar

De nieuwe TeamConnect Bar van Sennheiser met ingebouwde microfoons en webcam voelt zich thuis in kleine en middelgrote samenwerkruimtes.

Sennheiser kondigde zijn nieuwste hybride samenwerkoplossing aan tijdens een virtuele lanceringsevenement. Met de TeamConnect Bar breidt Sennheiser de gelijknamige productreeks uit met zijn eerste alles-in-één oplossing die audio en video combineert. Het apparaat komt in twee versies: de TC Bar S is bedoeld voor kleine ruimtes, de TC Bar M past in een middelgrote ruimte.

Van klein tot middelgroot

Het verschil tussen beide modellen is de hoeveelheid microfoons en luidsprekers. De Bar S telt vier microfoons en twee luidsprekers, de Bar M krijgt zes microfoons en vier luidsprekers toegestopt. In beide toestellen zit een 4K Ultra HD-camera, aangevuld met slimme algoritmen om iedereen in de ruimte duidelijk in beeld te kunnen brengen, tot zelfs de kleinste gebaren en gelaatsuitdrukkingen.

Ook op gebied van audiotechnologie is Sennheiser niet zuinig met hippe termen. De full-range stereoluidsprekers bevatten ‘verbeterde richtingsgevoeligheidspatronen’ en ‘geoptimaliseerde passieve radiatoren’ om je zo helder mogelijk te laten klinken. Neemt een collega het woord over,  dan zorgt de ‘beamforming’-technologie voor naadloze overgang tussen sprekers.

Een ingebouwde digital soundprocessor past het geluid aan aan de akoestiek in de ruimte, en dit kan je ook handmatig bijsturen met de Sennheiser Control Cockpit-app. De TeamConnect Bars hebben tenslotte nog een automatische vergader- en muziekmodusswitch, zodat je tussen vergaderingen door het apparaat ook als kantoorradio kan gebruiken.

Het apparaat kan op verschillende manieren geplaats worden in een vergaderruimte: wandmontage, VESA-montage, op tafel of vrijstaand. Extra microfoons en camera’s kunnen worden toegevoegd. Sennheiser zegt dat de TC Bars compatibel zijn met verscheidene meetingplatformen; certificatieprocedures zijn lopende.

team connect bar
Bron: Sennheiser

Prijs en beschikbaarheid

De TeamConnect Bar S kost 1.299 euro, de TeamConnect Bar M 1.999 euro. Prijzen in inclusief btw.

Bijgewerkt om 15u25 met info over de productprijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home