Proximus trekt de prijzen weer op vanaf 1 juli

proximus logo

Proximus past de tarieven voor enkele internet- en mobiele formules aan op 1 juli. Het is de tweede prijsstijging die de telecomoperator dit jaar doorvoert.

Update 27/06 09u40: Via het persagentschap Belga maakt Proximus bekend dat op 1 juli nieuwe tarieven van tel zijn. De Flex-packs van Proximus nemen met drie euro per maand toe. De formules Internet Maxi en Internet Maxi Fiber stijgen met respectievelijk één euro per maand. Bij de mobiele abonnementen vallen er prijsstijgingen te noteren voor het Mobilus M- en Mobilus Maxi-abonnement, met drie en vijf euro. Proximus trekt in ruil wel de limieten voor datavolumes op.


Origineel artikel 28/04 14u47: De telecomprovider Proximus maakte vanochtend om zeven uur zijn financiële resultaten bekend van het eerste kwartaal van 2023. Er kwamen tussen 1 januari en 31 maart 11.000 klanten voor vast internet bij naar 2,22 miljoen in totaal en tienduizend mobiele abonnementen, waar Proximus er nu 4,8 miljoen van heeft. Die klanten zorgden voor een omzetstijging van 5,9 procent tot anderhalf miljard euro.

Toch nam de nettowinst met meer dan twintig procent af van Proximus. Dat is een gevolg van de forse investeringen die de provider aan het maken is in glasvezel en 5G. De provider legde ook 20,5 miljoen euro neer om Edpnet binnen te lijven, al is de deal nog niet in kannen en kruiken.

Proximus claimt nu bijna een kwart van de huishoudens van glasvezel te hebben voorzien, al nemen voorlopig minder dan 300.000 klanten dat ook effectief af. Om de afnemende winst te compenseren, denkt Proximus na of een ‘verdere waardeoptimalisatie’ nodig is. In gewone mensentaal: de tarieven zullen dus hoogstwaarschijnlijk opnieuw stijgen.

lees ook

Zakelijke telecomabonnementen vergeleken: wie heeft het beste aanbod?

Nieuwe prijsstijging

Proximus voerde nog maar pas prijsstijgingen door. Sinds januari zijn de prijzen van internet- en mobiele pakketten met drie tot vijf euro opgetrokken. Hoeveel er nu zou kunnen bijkomen, is nog af te wachten. Proximus eigende zich wel het recht toe om professionele abonnementen twee keer per jaar te indexeren en daar lijkt de provider dus al gebruik van te zullen maken.

Recent gingen ook de mobiele abonnementen van Proximus op de schop. Hoe de nieuwe formules voor zakelijke klanten eruit zien, lees je in dit artikel. Voor de hogere prijzen wil de operator wel hogere snelheden aanbieden. In februari startte het met de uitrol van 10 Gbps-fiber, dat in de praktijk eigenlijk ‘8,5 + 1,5 Gbps’-fiber is, in vijf Belgische steden. Dit snellere fiberinternet wil Proximus tegen de zomer over heel het land hebben gelegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home