Proximus mag abonnementen van bedrijven twee keer per jaar indexeren

Proximus

Proximus kondigt een prijsverhoging aan voor heel wat telefoonbundels en het internetabonnement Internet Maxi. Tegelijk geeft het zichzelf het recht om de prijzen van zijn diensten twee keer per jaar te verhogen voor bedrijven.

Op 1 januari 2023 stijgt de prijs van de meeste telefoonbundels bij Proximus met drie tot 4,5 euro per maand, meldt Belga. De bundel Mobilus blijft ongewijzigd. De internetbundel Internet Maxi tikt er ook drie euro per maand bij.

Proximus verklaart het nieuws aan de hand van de sterke inflatie: “Die brengt een aanzienlijke kostenstijging met zich mee, met name voor salarissen, energie en prijzen van technologische apparatuur.”

Vaker indexeren

Verder geeft de telecomprovider zichzelf het recht om zakelijke abonnementen vaker te indexeren. Het maximum wordt opgetrokken naar twee keer per jaar. Voor bedrijven die minder dan negen werknemers als Proximus-klant hebben, verandert er niets. Daar kan de indexering nog steeds maar één keer per jaar worden doorgevoerd.

Voor alle bedrijfsklanten legt de provider wel strengere limieten op voor ‘onbeperkte’ tariefplannen. Rondom ‘onbeperkt internet’ werden dit jaar de limieten nog eens scherp gesteld door het BIPT. In deze bundels mag de provider pas op de rem staan na 300 GB verbruikte mobiele data en 3 TB vaste data.

lees ook

Nieuwe limieten voor ‘onbeperkt internet’ gaan van kracht

Dochterbedrijven

Voor Scarlet-klanten staan er ook prijswijzigingen op de planning. De dochteronderneming zal de formule Loco Internet en het Trio Pack optrekken met twee euro per maand.

Mobile Vikings, een andere dochteronderneming van het bedrijf, voert geen prijswijzigingen door. Het merk zet sinds dit jaar ook in op internetabonnementen, ook via het glasvezelnetwerk van Proximus. Het lijkt erop dat de prijzen van deze abonnementen van Mobile Vikings in 2023 nog scherper lijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home