Proximus vernieuwt abonnementen voor kmo’s en thuisklanten met Proximus Mobile

Proximus Ada

Proximus introduceert nieuwe abonnementsformules voor thuisklanten en kleine ondernemingen. Die zouden de gestegen vraag naar mobiele data beter weerspiegelen. Mobilus en Bizz Mobile verdwijnen naar de achterbank.

Proximus voert Mobilus en Bizz Mobile af. De abonnementen voor respectievelijk consumenten en kleine ondernemingen worden vervangen door erg gelijkaardige alternatieven, die vooral meer data per euro bieden. Daarmee komt Proximus naar eigen zeggen tegemoet aan de vraag van de huidige consument. Volgens de provider verbruiken postpaid-klanten vandaag immers dubbel zoveel data als drie jaar geleden.

Proximus Business Mobile

Voor kleine ondernemingen heet het nieuwe abonnement Business Mobile, met onder die noemer de opties Business Mobile Essential, Smart, Maxi en International. In onderstaande tabel zie je de details, met de nieuwe abonnementen vetgedrukt en de oude daaronder ter referentie. Alle abonnementen komen met onbeperkte sms’en en prijzen zijn exclusief btw.

DatavolumeBelminutenSnelheidPrijs (excl. btw)
Business Mobile Essential5 GB1204G14 euro
Bizz Mobile S3 GB1004G13 euro
Business Mobile Smart20 GBOnbeperkt5G (250 Mbps)23 euro
Bizz Mobile M12 GBOnbeperkt5G (250 Mbps)23 euro
Business Mobile Maxi250 GBOnbeperkt5G (1 Gbps)40 euro
Bizz Mobile Maxi60 GBOnbeperkt5G (1 Gbps)40 euro
Business Mobile InternationalOnbeperktOnbeperkt5G (1 Gbps)55 euro
Bizz Mobile InternationalOnbeperktOnbeperkt5G (1 Gbps)55 euro

Zoals je ziet blijven voor zakelijke klanten de prijzen min of meer gelijk, maar gaat het beschikbare datavolume drastisch naar omhoog. Aan de snelheden over 5G sleutelt Proximus niet.

Business Mobile International is in essentie hetzelfde abonnement als Business Mobile Maxi, maar dan met extra volume inbegrepen om verbonden te blijven tijdens reizen buiten de EU. Zo krijg je 1 GB datavolume om te surfen in de VS, Canada en Zwitserland, alsook 600 belminuten en sms’jes in diezelfde landen.

Ook klanten die hun mobiele abonnement als deel van een pakket hebben, krijgen meer data. Voor Business Mobile Flex S verdubbelt het datavolume van 5 GB naar 10 GB en voor Business Mobile Flex M stijgt het van 15 GB naar 75 GB.

Proximus Mobile

Voor consumenten volgt Proximus een gelijkaardig draaiboek. Mobilus verdwijnt uit het straatbeeld en wordt vervangen door Proximus Mobile. Daarin vind je gelijkaardige opties: Mobile Essential, Easy, Maxi en Unlimited. In onderstaande tabel vindt je opnieuw de details. Ook hier zijn sms’en in alle gevallen onbeperkt. Prijzen voor deze consumenten-abonnementen zijn inclusief btw.

DatavolumeBelminutenSnelheidPrijs (incl. btw)
Mobile Essential5 GB1504G16,99 euro
Mobilus S3 GB1204G15,99 euro
Mobile Easy10 GBOnbeperkt5G (200 Mbps)19,99 euro
Mobilus M12 GBOnbeperkt5G (250 Mbps)26,99 euro
Mobile Maxi50 GBOnbeperkt5G (500 Mbps)29,99 euro
Mobilus Maxi50 GBOnbeperkt5G (1 Gbps)42,99 euro
Mobile UnlimitedOnbeperktOnbeperkt5G (1 Gbps)49,99 euro
Mobilus Unlimited PremiumOnbeperktOnbeperkt5G (1 Gbps)49,99 euro

Bij deze abonnementen valt het op dat Proximus vooral sterk aan de prijs sleutelt. Je betaalt een stuk minder voor een Mobile abonnement vergeleken met een Mobilus-formule. Daar staat tegenover dat de provider de maximumsnelheid over 5G voor de consumenten-abonnementen een beetje naar omlaag trekt.

Ook in dit geval integreert Proximus meer data voor klanten met een abonnement als onderdeel van een pakket. Voor Mobile Flex S verdubbelt het volume naar 10 GB, voor Mobile Flex M gaat de limiet van 20 GB naar 75 GB. Mobile Flex Unlimited is een nieuw onbeperkt plan.

Beschikbaarheid

Proximus Business Mobile en Proximus Mobile zijn vanaf 2 mei beschikbaar. Zowel Mobilus als Bizz Mobile worden op dat moment niet meer actief aangeboden door Proximus. Nieuwe abonnementen onder die noemer afsluiten, kan dan niet meer. Bestaande klanten kunnen meteen overstappen naar één van de nieuwe tariefplannen, maar moeten dat niet. Wie wil kan nog onder zijn bestaande abonnement blijven surfen en bellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home