Oppo doorbreekt de prijsmuur met nieuwe A18

oppo a18
Bron: Oppo

De nieuwe Oppo A18 is gericht op wie genoegen neemt aan een degelijke basis voor een schappelijke prijs. Het toestel wil zich onderscheiden met een lange batterijduur.

Oppo biedt met zijn A-reeks een ruim aanbod aan betaalbare smartphones. De vandaag geïntroduceerde Oppo A18 neemt het woord ‘budgetvriendelijk’ wel heel serieus: met een prijskaartje van slechts 169 euro, blijft het toestel vlot onder de grens van 200 euro. Het is al de tweede toevoeging die Oppo dit jaar doet aan zijn budgetlijn: half januari verscheen de A79, die flirtte met de prijsgrens van 300 euro.

lees ook

Test smartphones tot 300 euro: 5 modellen op de rooster

De Oppo A18 moet de aandacht trekken met zijn glimmende achterzijde, verkrijgbaar in het blauw of het zwart. Het toestel is voorzien van een IP54-rating en doorging verscheidene foltertesten in de labo’s van de fabrikant. Daarnaast heeft de Oppo A18 een 6,56 inch HD+-display met een 90 Hz verversingsgraad, wat binnen deze prijsklasse meer dan acceptabel is.

De smartphone wordt aangedreven door een MediaTek G85, waar je geen grootste prestaties van mag verwachten, maar wel net genoeg voor dagelijks gebruik. Oppo voegt nog een eigen Dynamic Computing Engine om de levensduur van de processor te verbeteren. Met 4 GB RAM en 128 GB opslag heb je voor de meeste toepassingen voldoende geheugen.

Goede batterijconditie

Oppo speelt in de aankondiging vooral in op de batterijduur en stopt een stevige 5000 mAh-batterij in het toestel. Na 12 uur actief gebruik zal je, als je start met een volle batterij, nog zeker twintig procent overhouden. Zit je daaronder en heb je niet meteen een oplader bij de hand, dan kan je met de Power Saving-modus het toestel nog 25 uur lang in stand-by houden. Charging Protection gebruikt AI om de oplaadgewoonten van gebruikers te leren kennen en om het opladen slim te plannen, voor veilig en efficiënt opladen ‘s nachts of tijdens langere oplaadperioden.

Camera’s durven wel eens een pijnpunt te zijn van budgettoestellen, en van de cameraspecificaties van de Oppo A18 worden we niet meteen warm. De hoofdcamera heeft een 8MP-sensor die wordt geflankeerd door een 2MP-sensor voor bokeh-effecten.

Nog geen Android 14

Net zoals de Oppo A79 zal de A18 bij lancering met ColorOS 13.1 geleverd, zoals het cijfertje je doet vermoeden is die software gebaseerd op Android 13, en volgen er twee software-updates en drie jaar aan beveiligingsupdates. Dat is jammer, want Android 14 is nu toch al enkele maanden beschikbaar en je geeft dus al één software-update op om je toestel gewoon bij te benen. We hopen vooral dat Oppo zich inhoudt met het installeren van reclame-apps op dit toestel.

De OPPO A18 is per direct beschikbaar in België voor 169 euro (incl. btw).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home