Oppo Reno 12 legt de focus op AI

Oppo brengt de Reno 12 en Reno 12 Pro naar Europa. Beide toestellen moeten zich onderscheiden met een ruim aanbod aan AI-features.

Oppo voegt twee nieuwe toestellen aan de Reno-reeks, de Reno 12 en de Reno 12 Pro. De timing van de lancering komt eerder als een verrassing, want de Reno 11F ligt nog maar vers in de winkelrekken. Op een nieuw Find-vlaggenschip is het nog eventjes wachten.

Door een patentendispuut met Nokia lagen de smartphonereleases op de Europese markt even op een lager pitje, maar nu dat is opgelost wil Oppo geen tijd verliezen. Dat de Reno 12 kort op de Reno 11F volgt, is eerder een gevolg dat de Reno 11F later dan voorzien verscheen.

Bijna identieke tweeling

Zowel de Reno12 als de Reno12 Pro hebben een 6,7 inch, 120 Hz OLED-display dat tot 1,07 miljard kleuren weergeeft en bescherming biedt tegen blauw licht. De Reno 12 Pro is bepantserd met Corning Gorilla Glass Victus 2, maar ook de Reno 12 moet een occasionele valpartij kunnen overleven.

Heel groot zijn de verschillen tussen de Reno 12 en Reno 12 Pro niet. De processor is een MediaTek 7300 Energy, die efficiëntere prestaties zou moeten leveren. De octa-core chip bestaat uit vier prestatiekernen en vier efficiëntiekernen. Een RAM-engine kan actieve apps tot 72 uur lang in de achtergrond laten draaien aan een zo laag mogelijk energieverbruik.

We zien verder ook een 5000 mAh-batterij in zowel de Reno 12 als de Pro-versie. Opladen doe je aan 80 W met de SuperVOOC-oplader van de fabrikant en 55 W als je een standaard usb-lader zou gebruiken. Enkel in de camera’s lijkt de Reno 12 Pro zich te onderscheiden met een 50 MP telefotolens en een 50 MP-lens aan de voorzijde.

lees ook

Oppo lanceert Reno11 F 5G in België: middenklasser met lange levensduur

Alles draait om AI

De hardwarespecificaties lijken maar bijzaak bij de Reno 12-modellen. Oppo benadrukt liever de talrijke AI-functies die op de toestellen geprogrammeerd zijn. Net zoals bij laptops moeten nieuwe smartphones vol met AI zitten. De Reno 12 en Reno 12 Pro hebben een heuse ‘AI-gereedschapskist’ om je te helpen met lezen, schrijven en foto’s bewerken. De vertaalfuncties zijn voorlopig nog niet beschikbaar in het Nederlands: daar wordt volop aan gewerkt, bevestigt Oppo.

AI kan ook op de achtergrond zijn werk doen. AI LinkBoost, bestaande uit negen individuele antennes gerangschikt in een 360° surround architectuur, verbetert de signaalontvangst en optimaliseert de netwerkselectie met behulp van een AI-model dat lokaal van op je smartphone draait. Dat moet resulteren in stabielere en snellere connecties, met minder latency.

Prijzen en beschikbaarheid

Oppo lanceert de Reno 12 met 256 GB opslag en de Reno 12 Pro met 512 GB opslag in de Benelux. Beide toestellen zijn vanaf 3 juli beschikbaar aan 549 euro (Reno 12) en 649 euro (Reno 12 Pro).

Oppo beschikt met deze twee nieuwe toestellen over een uitgebreid middeklasseportfolio. Het is maar de vraag of de Reno 11F en de Reno 12-modellen niet té veel in elkaars vaarwater zullen komen. De Reno 11F is honderd euro goedkoper en beschikt over veel evenwaardige specificaties. De camera’s en de processor zijn een tikkeltje beter, maar is dat je honderd tot tweehonderd euro meer waard?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home