Office 2024 beschikbaar als preview: geen abonnement en vijf jaar ondersteuning

Microsoft stelt Office LTSC 2024 beschikbaar als preview voor Windows en Mac. Voor die versie van het Office-pakket kan je een eenmalige licentie kopen, zonder terugkerende abonnementskost. Prijzen voor bedrijven gaan een beetje de hoogte in.

Office 2024 zal later dit jaar Office 2021 opvolgen. De preview van de kantoorsuite start nu voor commerciële klanten. Microsoft voorziet een versie voor Windows en voor Mac. Ook Windows 10 krijgt bij lancering ondersteuning, maar enkel op x86. De focus ligt in eerste instantie op de zakelijke Office LTSC 2024-editie, maar later volgt er ook een versie voor consumenten. De preview van Office LTSC 2024 installeer je via de Office Deployment Tool.

Office 2024 bevat een selectie van Microsoft 365-toepassingen. Essentiële applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel, OneNote en Outlook tekenen present. Cloudgerelateerde oplossingen zoals OneDrive zitten vanzelfsprekend niet inbegrepen in de eenmalige aankoopprijs.

Geen grote prijsaanpassingen

Voor de standaardversie van Office 2024 voor consumenten plant Microsoft geen prijswijziging. Office 2024 zal voor hen evenveel kosten als Office 2021, aldus Redmond. Het prijskaartje zal dus 299 euro bedragen (inclusief btw). Voor Office LTSC met extra ondersteuning op maat van zakelijke gebruikers, krikt Microsoft de prijs wel met tien procent op. Microsoft laat bovendien weten dat er na Office 2024 nog minstens één versie van Office zal komen met eenmalige aankoopoptie.

Microsoft zal vijf jaar ondersteuning bieden voor Office 2024. Zo komt de kost per jaar op net geen 60 euro te liggen, wat goedkoper is dan vijf jaar aan Microsoft 365. Daar staat tegenover dat Microsoft 365 niet alleen meer applicaties omvat, maar ook functie-updates krijgt. De functionaliteit van Office 2024 wordt immers bevroren bij lancering: na aankoop krijg je enkel stabiliteits- en beveiligingsupdates.

Voor wie stabiliteit wil

Microsoft blijft Office als standalone-suite bieden tegen de eigen wensen in. Het bedrijf is er vocaal over dat het Microsoft 365-abonnementen verkiest. Daarbij krijgt Microsoft maandelijks of jaarlijks voorspelbare (en hogere) inkomsten op lange termijn, in ruil voor aanzienlijk meer functionaliteit en constante functie-updates. Voor heel wat gebruikers is dat niet noodzakelijk een pluspunt en voor hen voorziet Microsoft de ‘klassieke’ versies van Office, die meer stabiliteit bieden zonder constante aanpassingen.


Dit artikel verscheel oorspronkelijk op 30 maart 2024. Het kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home