Apple bevestigt problemen iPhone bij draadloos laden in BMW

Apple bevestigt via een interne memo dat het draadloze laadsysteem van BMW’s problemen kan opleveren bij iPhones. Onder andere de NFC-chip zou minstens tijdelijk uitgeschakeld worden.

Apple bevestigt dat er problemen zijn tussen de compatibiliteit van BMW-wagens en de telefoons van het bedrijf. De euvels zijn afkomstig van het draadloze laadsysteem. Dat zou in sommige gevallen de NFC-chip van iPhones uitschakelen, zodat bijvoorbeeld Apple Pay niet meer werkt. Apple geeft aan dat het probleem de iPhone 15-reeks treft en tijdelijk is. De fabrikant werkt aan een update die later dit jaar beschikbaar moet komen.

De problemen zijn al een tijdje gekend en doken de kop op op het forum MacRumors. Daar lieten gebruikers weten dat wanneer ze hun toestel draadloos proberen opladen via de auto, dat ervoor zorgt dat een iPhone 15 of 15 Pro onbruikbaar wordt. Via X duikt er gelijkaardig nieuws op.

De problemen lijken te beginnen bij Apple Pay en de rest van de wallet, maar het zouden volgens de klagers de hele NFC-chip aantasten. Apple zou intussen al voor vervangtoestellen hebben moeten zorgen, maar dat fikst het probleem natuurlijk niet. In de memo heeft Apple het over minder drastische gevolgen: de NFC-chip zou slechts tijdelijk worden uitgeschakeld.

lees ook

iPhone 12 weer welkom in Frankrijk na stralingsperikelen

Hobbelig parcours

Het is voorlopig een lancering met horten en stoten geweest voor de iPhone 15 en 15 Pro. De gehoopte snellere laadtijden met USB-C bleven uit en de mogelijkheid om het toestel zelf te repareren is toch net iets beperkter dan de campagne liet uitschijnen. Voorlopige kers op de dramataart is een bug (volgens Apple) die ervoor zorgt dat het toestel de temperatuur voor een flinke koortsdroom bereikt tijdens het opladen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 3 oktober 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home