Apple kondigt iPhone 15 aan op 12 september

iPhone 14

Apple heeft de lanceringsdatum van de iPhone 15 bevestigd. Op 12 september vindt de livestream plaats.

Verscheidene Amerikaanse technieuwsmedia hebben van Apple een officiële uitnodiging ontvangen voor het lanceringsevenement op 12 september. Dat zal zoals gebruikelijk ook vanuit België te volgen zijn per livestream. Hoewel de teaser niet zwart op wit stelt dat de nieuwe iPhone wordt aangekondigd, kunnen we daar gif op innemen. September is al jaar en dag de maand van de iPhone.

Wat de iPhone 15 en iPhone 15 Plus betreft, die sinds vorig jaar de Mini vervangt in de line-up, zullen vernieuwingen eerder beperkt zijn. Zij nemen wellicht het Dynamic Island-design over van de Pro en Pro Max-modellen om de notch in het scherm minder te laten opvallen. De duurdere modellen worden in een titanium jasje gestoken.

USB-C

De meest opvallende wijziging is dat Apple mogelijk dit jaar al de overstap maakt van Lightning naar USB-C. De iPhonebouwer zwicht voor de Europese regelgeving, een jaar voor de officiële verplichting, maar dit zou ook snellere laadtijden mogelijk moeten kunnen maken. Die omvorming naar USB-C kan wel voor een hoger prijskaartje zorgen, maar dit weten we pas zeker op 12 september.

Tijdens het lanceringsevenement worden ook de nieuwe Apple Watch-horloges verwacht. Als je nietw wilt missen van alle aankondigingen, raden we aan om 12 september niets in te plannen vanaf 19u. Uiteraard lees je alles ook op ITdaily.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home