iPhone 15 met USB-C laadt niet sneller dan via Lightning

iPhone 15 Pro

De nieuwe USB-C-stekker brengt geen verbetering in laadsnelheid voor de nieuwe Apple iPhone 15 en iPhone 15 Pro.

Wie vandaag een high-end Android smartphone heeft, kan rekenen op bliksemsnelle laadstatistieken. De Xiaomi 13 Pro sprint in 7 minuten naar 50 procent, terwijl de OnePlus 11 dat in 9 minuten doet en de Oppo Reno 10 Pro in 12 minuten. De Samsung Galaxy S23 Ultra hinkt achterop met 17 minuten om 50 procent bij te laden.

Apple negeert al langer de trend om steeds sneller op te laden. Wie had gehoopt op een boost in laadprestaties met de wissel naar USB-C, komt bedrogen uit. Volgens het Japanse Otakara halen zowel de iPhone 15 als de iPhone 15 Pro maar een maximale pieklaadsnelheid van 27 watt. Dat is hetzelfde als de vorige twee generaties van iPhone-modellen.

Officieel adverteert Apple een laadsnelheid van rond de 30 minuten om 50 procent op te laden met de officiële 20 watt-lader (25 euro incl. btw). Wie echter een snellere lader gebruikt van bijvoorbeeld de MacBook of een ander merk zoals Anker, kan de laadtijd een paar minuten inkorten.

Draadloos laden via MagSafe levert een maximumvermogen van 15 watt, niet zoveel trager dan bekabeld via USB-C.

Eerder was er een gerucht dat Apple met de wissel naar USB-C voortaan laadsnelheden tot 35 watt zou ondersteunen, maar dat blijkt niet waar te zijn. Alles blijft zoals voordien, enkel de stekker verandert van de iPhone 15 en iPhone 15 Pro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home