Microsoft versnelt uitrol Windows 11 naar meer pc’s

Microsoft Windows 11 pc

Iedereen die een recente versie van Windows 10 draait en de servicepatch van september heeft geïnstalleerd, krijgt voortaan een gratis upgrade naar Windows 11 aangeboden.

Sinds de lancering van Windows 11 begin oktober kunnen enthousiastelingen al met het nieuwe besturingssysteem aan de slag. Sommigen kregen het aangeboden via het officiële updatekanaal, anderen forceerden het via de installatietool of een ISO-bestand.

Microsoft heeft hiermee genoeg data verzameld om Windows 11 naar een breder publiek uit te rollen. Iedereen die Windows 10 2004, Windows 10 20H2 of Windows 10 21H1 draait, krijgt voortaan een melding dat Windows 11 klaar staat. Wie die melding nog niet ontvangt, doet er goed aan om Windows Update te openen om de nieuwste updates te installeren. De servicing update van 14 september heb je verplicht nodig om de Windows 11-melding te ontvangen.

Is je pc compatibel?

Vergeet niet dat Microsoft strenge systeemvereisten heeft voor Windows 11. Ben je niet zeker of jouw systeem compatibel is? Dan kan je de PC Health Check-tool van Microsoft gebruiken om dat even na te kijken.

Heb je nog geen ambitie om over te schakelen naar Windows 11? Windows 10 heeft net zijn najaarsupdate ontvangen en wordt nog tot 14 oktober 2025 ondersteund met een toekomstige versie. Wie twijfelt om te upgraden naar Windows 11, mag altijd onze uitgebreide review lezen van het nieuwe besturingssysteem. Moet je een nieuwe pc configureren maar weet je niet welke versie van Windows 11 je moet nemen? Wij analyseerden voor jou Windows 11 Home, Pro en Enterprise hier.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home