Microsoft zet Windows 11-compatibiliteitscheck opnieuw online

Windows 11

Microsoft zet zijn PC Health Check-tool opnieuw online. Daarmee kan je nakijken of jouw systeem compatibel is met Windows 11. De tool verdween kort na de lancering enkele maanden geleden nadat die vooral voor verwarring zorgde.

Eind juni lanceerde Microsoft PC Health Check: een tool waarmee gebruikers snel konden nakijken of hun systeem compatibel is met Windows 11. Enkele dagen later voerde Microsoft het programma alweer af. Het markeerde veel systemen onterecht als incompatibel en zorgde uiteindelijk vooral voor verwarring. Twee weken voor de officiële lancering van Windows 11 maakt PC Health Check nu opnieuw zijn intrede, na uitgebreide tests bij Windows Insiders.

Automatisch testen

Wie zich afvraagt of zijn systeem compatibel is, kan de tool via de website van Microsoft downloaden. Microsoft hanteert redelijk complexe systeemvereisten voor de nieuwste versie van Windows. Zo volstaat het niet om voldoende pk’s aan boord te hebben. Je processor moet van een recent maakjaar zijn en je pc heeft een TPM 2.0-chip nodig. Dankzij de complexe vereisten is de tool een welkom hulpmiddel.

Windows 11 verschijnt op 5 oktober. Microsoft biedt de update automatisch aan via Windows Update voor compatibele systemen. De uitrol zal echter gefaseerd gebeuren en wordt dit jaar niet afgerond. Ook nieuwe pc’s in de winkel zullen vanaf 5 oktober met Windows 11 verschijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home