Microsoft lanceert Surface Duo 2 met bijzondere notificatiebalk

Microsoft Surface Duo 2

De Microsoft Surface Duo 2 moet Microsoft opnieuw een kans geven om van een smartphone met twee schermen een succes te maken. De focus ligt op drie camera’s en een nieuw informatiescherm wanneer het toestel is dichtgeklapt.

Toen Microsoft 2 jaar geleden de Surface Duo uit zijn mouw schudde, was iedereen geïntrigeerd. De lancering een jaar later maakte helaas ruimte voor teleurstelling. Het innovatieve toestel was klaar op hardwarevlak, maar de Microsoft-schil bovenop Android had nog werk voor de boeg.

Met de Microsoft Surface Duo 2 wil de softwaregigant opnieuw proberen om een toestel met twee schermen succesvol te lanceren. De smartphone krijgt een Qualcomm Snapdragon 888 aan boord die 5G-compatibel is. Binnenin heb je een 8,3 inchscherm dat over twee panelen wordt verdeeld met een minimale schermrand in het midden.

Microsoft Surface Duo 2

Achteraan krijgen de camera’s een flinke upgrade met een nieuwe 12 megapixelcamera met f/1.7 en optische beeldstabilisatie. Die wordt geflankeerd door een 16 megapixel groothoekcamera (f/2.2) en een 12 megapixel telefotolens (f/2.4, IOS). In tegenstelling tot vorig jaar liggen de camera’s wel bovenop de behuizing.

Een unieke nieuwe functie is de notificatiebalk wanneer het toestel is dichtgeklapt. Hiermee kan je op de schermrand van het scherm binnenin heel compact informatie weergeven. De Surface Duo 2 voegt voortaan ook een zwarte optie toe naast de traditionele zilveren kleur.

Microsoft besteedt tijdens de lancering veel aandacht aan de synergie tussen de telefoon en Windows 11 op een laptop. Zou kan eenvoudig kopiëren en plakken tussen de verschillende toestellen en kan je Android-apps openen op je Windows-pc via de Your Phone-app, die ook met andere Androidtoestellen werkt.

Microsoft Surface Duo 2

De Microsoft Surface Duo 2 is vanaf 15 november beschikbaar en start vanaf 1.649 euro voor 8 GB RAM en 128 GB opslag. De 256 GB-optie kost 1.749 euro, het absolute topmodel met 512 GB 1.949 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw. In onze buurlanden Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk is de smartphone particulier te koop. In België kunnen enkel bedrijven het toestel aankopen en ligt hij niet in de winkel.

Tijdens het Surface-event heeft Microsoft nog heel wat andere aankondigingen gedaan. Zo presenteerde het de langverwachte redesign van de Surface Pro 8 en een nieuw wifi-instapmodel van de Surface Pro X ARM-tablet. De verrassing van de avond was de Surface Laptop Studio, de vervanger van de Surface Book line-up.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home