Microsoft verrast met nieuwe Surface Pro 7+ voor bedrijven en scholen

Beetje meer van alles

Microsoft Surface Pro 7+

Enkel voor bedrijven en scholen stelt Microsoft een opgefriste versie van de Surface Pro 7 beschikbaar. De nieuwe Microsoft Surface Pro 7+ heeft de nieuwste Intel-chips aan boord, grotere batterij, verwijderbare SSD en optionele 4G LTE-connectiviteit.

Voor het eerste sinds 2015 verwelkomen we opnieuw 4G LTE-connectiviteit binnen de Surface Pro line-up van Microsoft. Helaas geen 5G-connectiviteit, in de Microsoft Surface Pro 7+ zit een ‘oudere’ Qualcomm Snapdragon X20 LTE-modem, maar in België is dat allesbehalve een drama wegens niet beschikbaar.

Aan de buitenkant heeft Microsoft niets veranderd vergeleken met de Surface Pro 7. Je vindt nog steeds hetzelfde scherm terug in dezelfde behuizing. Alle accessoires van het bestaande model zijn gewoon compatibel met de Surface Pro 7+. Opvallend is dat de Surface Pro 7 blijft vasthouden aan een ouder design met dikke schermranden, terwijl de Surface Pro X er een pak moderner uit ziet.  

Andere binnenkant

Aan de binnenkant is er volgens Microsoft wel heel wat veranderd. Zo is er voortaan ruimte voor de elfde generatie Intel-chips met een Core i3-1115G4, Core i5-1135G7 of Core i7-1165G7. De LTE-versie kan je enkel configureren met een Intel Core i5-chip.

Microsoft Surface Pro 7+

Microsoft belooft een batterijduur van meer dan 15 uur op de Surface Pro 7+, wat een pak meer is dan de 10,5 uur die bij het vorige model werd geclaimd. Een deel van die boost valt te verklaren door een verhoging van de batterijcapaciteit van 46,5 Wh naar 50,4 Wh. De rest moet uit de efficiëntere Intel-chips voortvloeien.

Je kan de Microsoft Surface Pro 7+ net als bij de Surface Pro X voortaan in geheugen uitbreiden met een uitneembare SSD. Het principe werkt hetzelfde, zodat bedrijven veel sneller SSD’s kunnen vervangen indien nodig. De versie zonder 4G LTE heeft ook nog altijd ruimte voor een MicroSD-kaartslot. In de 4G LTE-versie wordt dat slot benut door de simkaart, waardoor je de geheugenkaartlezer verliest.

Vandaag beschikbaar

Een LTE-variant is vandaag meer dan welkom voor thuiskantoren waar internetverbindingen niet altijd even stabiel zijn. Net om die reden lanceert Microsoft niet de Surface Pro 8 die voor iedereen beschikbaar is, maar focust het op bedrijven en scholen onder de noemer Surface Pro 7+. Er is geen versie beschikbaar met Windows 10 Home, enkel Windows 10 Pro is in de aanbieding.

Microsoft Surface Pro 7+

De basisversie met een Intel Core i3 en 8 GB RAM aan boord kan je vanaf vandaag bestellen en start aan 1.029 euro incl. btw. Wie de LTE-versie wil met een Intel Core i5, moet daar 1.329 euro incl. btw voor neerleggen. Leveringen starten later deze week bij erkende commerciële verkooppunten voor bedrijven en scholen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home