Microsoft lanceert Surface Laptop Studio met roteerbaar 120 Hz scherm

Microsoft Surface Laptop Studio

De Microsoft Surface Laptop Studio maakt het scherm kantelbaar zodat je op diverse hybride manieren met deze laptop kan werken. Zaken als USB-C Thunderbolt 4, actieve pen en nieuwe Intel-chips tekenen present.

Microsoft presenteert op zijn Surface-event een gloednieuwe laptop in de vorm van de Surface Laptop Studio. Het idee doet denken aan de ConceptD met Ezel-scharnier die Acer al jaren populair probeert te maken. Het 14,4 inchscherm scharniert halfweg zodat je het handig in verschillende posities kan gebruiken in combinatie met het aanraakscherm.

je kan de Surface Laptop Studio configureren met een 11de generatie quadcore Intel-chip en elk toestel heeft twee USB-C Thunderbolt 4-aansluitingen aan boord. Wie hoopt op een USB-A-aansluiting, moeten we teleurstellen. De Surface-connector is wel aanwezig. Voor betere grafische prestaties kan je tot een Nvidia GeForce RTX 3050 Ti configureren. Dat verklaart de forse basis onderaan de laptop. Microsoft belooft uitstekende thermische prestaties voor de krachtige hardware.

Microsoft Surface Laptop Studio

In het voorste gedeelte van de laptop is er ruimte voor de nieuwe Slim Pen 2 die Microsoft introduceerde op de Surface Pro 8 eerder deze avond. Centraal bovenaan is er ruimte voor een kwalitatieve 1080p-webcam. Microsoft benadrukt ook de microfoon-prestaties van de laptop die voor zuiver geluid zonder achtergrondafleiding zorgen in videocalls.

Microsoft Surface Laptop Studio

De Microsoft Surface Laptop Studio is vanaf 5 oktober in de VS beschikbaar, dezelfde dag als de lancering van Windows 11 en Office 2021. Europa en de rest van de wereld moet nog wachten tot begin 2022. Prijzen starten vanaf 1.599 dollar voor het basismodel met een Intel Core i5, 16 GB RAM en 256 GB SSD. Het topmodel met een Intel Core i7, Nvidia GeForce RTX 3050 Ti, 32 GB RAM en 2 TB SSD kost 3.099 dollar. Europrijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

Tijdens het Surface-event heeft Microsoft nog heel wat andere aankondigingen gedaan. Zo presenteerde het een nieuw wifi-instapmodel van de Surface Pro X ARM-tablet en de Surface Duo 2 smartphone met twee schermen. De belangrijkste vernieuwing is zonder twijfel de redesign van de Microsoft Surface Pro 8.

Update 23/09 7u: Intussen hebben we de Europese lanceringsprijs ontvangen van de Microsoft Surface Laptop Studio. Het toestel zal vanaf 1.799 euro inclusief btw beschikbaar zijn in België vanaf begin 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home