Microsoft halveert Windows 10 Enterprise LTSC-ondersteuning van 10 naar 5 jaar

windows 10

Microsoft schrapt de tienjarige ondersteuning van Windows 10 Enterprise LTSC en halveert die naar vijf jaar. Hiermee loopt Windows voortaan synchroon met Office LTSC dat zijn zevenjarige ondersteuning ziet verkleinen naar vijf jaar.

Microsoft biedt met Windows 10 Enterprise LTSC een alternatief voor bedrijven die geen zin hebben in feature updates elk halfjaar en focust hiermee vooral op mission-critical systemen. Zowel Windows 10 Enterprise LTSC 2015, 2016 en 2019 genieten tien jaar ondersteuning in de vorm van veiligheidsupdates en blijven dat ook doen. Doorheen de jaren ontvangen deze besturingssystemen geen nieuwe functies vergeleken met klassieke Windows 10-versies en hun feature updates.

In een blogpost benadrukt Microsoft nu dat tien jaar ondersteuning niet nodig is voor LTSC-versies van Windows 10 omdat het besturingssysteem continu evolueert. Het halveert nu die cyclus naar vijf jaar vanaf eind 2021 wanneer Windows 10 Enterprise LTSC 2021 beschikbaar is. Die versie krijgt de nieuwste functies die in codenaam Sun Valley wordt verwacht inclusief een verwachte redesign van heel wat elementen.

Met de verandering naar vijf jaar hoopt Microsoft ook klanten die LTSC-licenties ‘misbruiken’ op pc’s die niet mission-critical zijn meer richting klassieke Windows 10-versies te duwen.

Windows 10 Enterprise en Office 2021

Het nieuws rond de halvering van de ondersteuningsperiode van Windows 10 Enterprise LTSC 2021 valt samen met de aankondiging van Office 2021. De LTSC-versie die in april in preview beschikbaar is, geniet voortaan vijf jaar ondersteuning in plaats van de klassieke zeven jaar.

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

Door nieuwe versies van Office LTSC en Windows 10 Enterprise LTSC samen te laten lopen vanaf eind 2021 met vijf jaar ondersteuning, kunnen bedrijven gemakkelijker hun updatetraject coördineren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home