Office 2021 for Mac en Office LTSC for Windows nu beschikbaar als preview

Microsoft stelt vanaf vandaag de eerste previewversies beschikbaar van Office 2021 for Mac en Office Long Term Servicing Channel LTSC) for Windows. De publieke stabiele versie staat gepland voor eind 2021.

Eind februari kondigde Microsoft officieel aan dat Office 2021 naar Windows en macOS komt als éénmalige licentie-aankoop. Het geeft eenmanszaken en kmo’s extra flexibiliteit wanneer een Microsoft 365-abonnement teveel van het goede is. Microsoft werkt ook aan een nieuwe Office LTSC-versie. Van die laatste en Office 2021 for Mac zijn nu officiële previewversies beschikbaar.

Office LTSC verschilt van Office 2021 omdat deze versie focust op commerciële klanten waar hun organisaties het niet toelaten om feature-updates te installeren. Denk bijvoorbeeld aan procescontroletoestellen die niet met het internet zijn verbonden op fabricagesites of speciale systemen die bevroren worden in tijd en toch een lange termijn onderhoudskanaal vereisen.

Jared Spataro, hoofd van Microsoft 365: “Het is belangrijk om de klant tegemoet te komen waar ze vandaag staan. We hebben de afgelopen 10 maanden een enorme verschuiving gezien richting de cloud. Tegelijk hebben we zeker klanten in specifieke scenario’s waar ze aanvoelen dat de cloud nog niet voor hen geschikt is.”

IT-teams die nu al de nieuwste Office LTSC willen testen voor de officiële beschikbaarheid dit eindejaar, kunnen hier met de previewversie aan de slag. Office LTSC wordt geïnstalleerd via Click-to-Run installatietechnologie, in tegenstelling tot de klassieke Windows Installer (MSI).

Office 2021 for Mac

Naast Office LTSC stelt Microsoft ook een previewversie van Office 2021 for Mac beschikbaar. De productiviteitssuite brengt prestatieverbeteringen voor de Mac-versies van Word, Excel en PowerPoint alsook nieuwe functies. Deze Office-versie wordt tegen de release eind 2021 bevroren in tijd en geniet in tegenstelling tot de Microsoft 365-versies daarna niet meer van nieuwe functies of verbeteringen. Het blijft uiteraard wel nog security-updates ontvangen gedurende de volledige ondersteuningstermijn.

Wie aan de slag wil met de preview van Office 2021 for Mac, kan hier terecht. Microsoft spreekt voorlopig nog niet over een Office 2021 previewversie voor Windows. De softwaregigant verwacht wel de komende maanden previews te lanceren voor SharePoint en Project Server.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home