Microsoft maakt cijfers en nieuwe functies van Teams bekend

Microsoft heeft eindelijk cijfers bekend gemaakt van Teams, hun op chat gebaseerde samenwerkingsprogramma. Vlak voor het eerste jubileum van Teams werd bekend gemaakt dat 200.000 bedrijven hiermee werken. Ook werd er aangekondigd welke nieuwe functies eraan gaan komen waaronder Cloud recording, vertaalopties en het vervagen van je achtergrond tijdens video gesprekken.

Microsoft heeft nooit wereldkundig gemaakt wat de actuele cijfers zijn van mensen die gebruik maken van hun op chat gebaseerde Teams. De laatste cijfers stammen alweer uit september 2017. Microsoft Teams maakt onderdeel uit van Office 365 en concurreert met Google’s Hangouts Chat, Facebook’s Workplace en Slack.

Maar nu zijn er toch nieuwe cijfers bekend gemaakt op de eerste verjaardag van de chatclient. Teams wordt volgens het bedrijf momenteel door 200.000 organisaties verdeeld over 181 markten en 39 talen gebruikt, aldus een bericht op Venturebeat. Toen het een jaar terug werd gelanceerd waren dat er nog maar 50.000 en in september 2017 maakten 125.000 organisaties er gebruik van.

Teams werd in maart 2017 wereldwijd gelanceerd en heeft sindsdien meerdere updates gekregen, inclusief updates op het gebied van gasttoegang en strakkere app-integratie. Nu, slechts een paar dagen voor het eerste jubileum, kondigt Microsoft enkele van de functies aan die hierna gaan komen.

Cloud recording is een van de nieuwe functies die voor het einde van het jaar gepland staat. Hiermee kan je met één klik vergaderingsopnamen voorzien van een automatische transcriptie en tijdcodering, waardoor alle teamleden bijschriften kunnen lezen, in het gesprek kunnen zoeken en de hele of een deel van de vergadering kunnen afspelen. Het zal later ook gezichtsherkenning bevatten, zodat opmerkingen kunnen worden toegeschreven aan specifieke deelnemers. Daarnaast komt er de mogelijkheid om in- line berichten te vertalen, je achtergrond te vervagen tijdens video gesprekken (zodat niemand ziet in welke omgeving je je bevindt) en het delen van mobiele gegevens tijdens vergaderingen.

Microsoft kondigde voor het tweede kwartaal van 2018 ook nieuwe functionaliteit aan voor bellen op bedrijfsniveau bij Teams. Hiermee kunnen klanten hun bestaande telefonie-infrastructuur met Teams gebruiken om te bellen. Teams is nog steeds een programma dat alleen voor ondernemingen bedoeld is – het officiële standpunt van Microsoft blijft luiden dat het geen plannen heeft om een gratis versie voor iedereen aan te bieden. Maar wellicht dat dit zal worden bijgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home