MacBook Pro met Apple M1X-chip en miniledscherm lanceert volgens geruchten in november

apple macbook pro 2019

De nieuwe Apple MacBook Pro volgt in de voetsporen van de MacBook Air met een snellere Apple M1X-chip. Andere verbeteringen zijn een miniledscherm en mogelijk ook een HDMI- en SD-kaartslot. Het toestel wordt in november in de winkelrekken verwacht.

Volgens gerenommeerd Apple-reporter Mark Gurman mogen we de langverwachte upgrade van de MacBook Pro in november verwachten. Gurman heeft in het verleden al tal van Apple-toestellen correct voorspeld dankzij bronnen dichtbij het bedrijf.

Analisten verwachten sinds juni elk moment de lancering van de nieuwe MacBook Pro, maar volgens Gurman vormt de productie van het miniledscherm de belangrijkste flessenhals. Desondanks moet het toestel tegen november wel beschikbaar zijn, exact twee jaar na de lancering van de huidige 16-inch MacBook Pro.

De nieuwe laptop krijgt ook een krachtigere variant van de Apple M1-chip die je vandaag in de MacBook Air, iPad Pro, Mac Mini en iMac terugvindt. Gurman spreekt over de Apple M1X-chip, maar andere bronnen refereren naar de Apple M2-chip. Naar verwachting krijgt de verbeterde ARM-chip acht krachtige CPU-kernen en twee zuinige CPU-kernen. Dat is meer dan de vier krachtige CPU-kernen en vier zuinige CPU-kernen in de Apple M1 vandaag. De Apple M1X-chip zou uit twee varianten bestaan: 16 GPU-kernen of 32 GPU-kernen.

Eerder dit jaar waren er heel wat geruchten dat Apple opnieuw een HDMI-aansluiting en SD-kaartslot wil voorzien in de nieuwe MacBook Pro, naast de vier USB-C-aansluitingen. Apple kondigt traditioneel altijd heel wat nieuwe toestellen in het najaar aan. In september bijt de iPhone de spits af, gevolgd met Mac-aankondigingen één tot twee maanden later.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home