Apple introduceert kleurrijke nieuwe iMac met Apple M1-chip

apple imac m1

Tijdens een virtueel event lanceert Apple de langverwachte opvolger van de iMac. Het resultaat is een regenboog aan kleuren en een flinterdun design dat op zijn dikste punt amper 11,5 millimeter meet.

Het design van de huidige Apple iMac was al langer aan een redesign toe met de dikke randen rondom het scherm. Het nieuwste model dat Apple vandaag aankondigt, houdt tabula rasa en stopt de fonkelnieuwe M1-chip in de all-in-one. Het resultaat is een flinterdun design dat amper 11,5 millimeter dun meet. De nieuwe iMac is beschikbaar in zeven opvallende kleuren: groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver.

apple imac m1

Vooraan herken je nog duidelijk de originele lijnen van de voorgaande iMac. Het enige dat verdwijnt, is het Apple-logo. Voortaan vind je het logo enkel nog maar aan de achterkant. De strakke voet maakt het mogelijk om het scherm te kantelen. In hoogte verstellen of draaien is niet aan de orde.

24 inchscherm en Apple M1-chip

Het scherm krijgt een welgekomen upgrade en is nu iets groter, 24 inch vergeleken met 21,5 inch van zijn voorganger. Volgens Apple ondersteunt het scherm het volledige DCI-P3 kleurbereik met een maximale helderheid van 500 cd/m². Apple spreekt over 4,5K retina (4.480 x 2.520 pixels) als schermresolutie. Bovenaan het scherm is er plaats voor een 1080p-webcam. Om beter te videobellen, zitten er drie microfoons bovenaan het scherm verwerkt die ook geluidsonderdrukking ondersteunen.

apple imac m1

Binnenin krijgt de Apple M1-chip ondersteuning van twee heel kleine ventilatoren die sporadisch in actie schieten. Het gaat om dezelfde chip als in de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac Mini die sinds eind vorig jaar beschikbaar zijn. Volgens Apple is de GPU in de M1-chip dubbel zo snel dan de huidige iMac-reeks.

Achteraan is er ruimte voor zes speakers, waaronder twee paar force-canceling woofers. De nieuwe Apple iMac ondersteunt spatial audio en Dolby Atmos. Verder zijn er tot vier USB-C-poorten achteraan waarvan er twee Thunderbolt ondersteunen. Wie een ethernetpoort zoekt achteraan de nieuwe iMac, moeten we doorverwijzen naar de voedingskabel. Daarin zit de netwerkaansluiting verwerkt.

apple imac m1

Samen met de nieuwe iMac lanceert Apple een nieuw Magic Keyboard met Touch ID-sensor en kleuren die met de gekozen iMac matchen. Hetzelfde geldt voor de Magic Mouse en Magic Trackpad.

Prijzen starten vanaf 1.449 euro voor een 8-core CPU en een 7-core GPU, 8 GB RAM en 256 GB SSD. Achteraan krijg je twee USB-C-poorten die Thunderbolt 4 (en dus USB 4) ondersteunen. De vier kleuren die je kan kopen aan de instapprijs zijn zilver, blauw, roze en groen. In de doos zit verder een traditioneel Magic Keyboard.

Wie meer wil, kan vanaf 1.669 euro een iMac kopen met een 8-core CPU, 8-core GPU, 8 GB RAM en 256 GB SSD. Achteraan heb je vier USB-C-poorten (twee ondersteunen Thunderbolt 4, twee enkel USB 4). Alle zeven kleuren zijn beschikbaar en in de voedingsadapter zit nu wel de ethernetaansluiting verwerkt. In de doos zit een nieuw Magic Keyboard met Touch ID.

Het topmodel kost 1.899 euro en heeft 512 GB SSD-opslag aan boord. Verder zijn de specificaties dezelfde als de iMac die 1.669 euro kost. Pre-orders starten vanaf 30 april. De toestellen zijn vanaf midden mei beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home