HDMI en SD-kaartslot maken mogelijk comeback in nieuwe MacBook Pro later dit jaar

In de tweede jaarhelft van 2021 krijgt de MacBook Pro een significante redesign met een comeback van de HDMI-poort en SD-kaartslot volgens gereputeerd analist Ming Chi-Kuo.

In een investeringsbrief leert MacRumours dat er praktische wijzigingen op til staan voor de MacBook Pro in de tweede jaarhelft. Sinds 2016 heeft de MacBook Pro line-up enkel USB-C-aansluitingen en werden USB-A, HDMI, MagSafe en de SD-kaartslot vaarwel gezegd.

Gereputeerd analist Ming Chi-Kuo die eerder al juiste voorspellingen op tafel legde verwacht een comeback van de HDMI-poort en SD-kaartslot. Andere bronnen verwachten dat zelfs de USB-A-poorten en MagSafe terugkeren.

De TouchBar zou ook richting exit worden geëscorteerd dit eindejaar volgens Kuo.

Groter verschil tussen modellen

Indien de redesign met de extra aansluitingen er komt in de tweede jaarhelft van 2021, heeft Apple opnieuw een belangrijk argument om gebruikers richting de MacBook Pro te duwen. Vandaag is het verschil namelijk heel klein tussen de 13-inch MacBook Pro en de MacBook Air die beide een Apple M1-chip aan boord hebben.

De MacBook Pro heeft wel een ventilator aan boord zodat de Apple M1-chip iets hogere prestaties haalt, maar de verschillen zijn vooral merkbaar bij lange en zware workloads. Indien al deze nieuwe aansluitingen een comeback maken in de MacBook Pro, hebben gebruikers die dongles beu zijn een extra reden om het meer premium model te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home